Operasyona direnen canlı kalkanlara dava

Düzenleyen:
Operasyona direnen canlı kalkanlara dava

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Lice’de terör örgütü PKK ve finans kaynağına yönelik operasyonda bölgeye giderek “canlı kalkan” eylemi yaptıkları gerekçesiyle 12 şüpheli hakkında 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sokağa çıkma yasağı olan bölgelerde 24 Haziran’da askeri operasyon devam ettiği sırada 3 minibüs ve 10 otomobille topluca bölgeye girilmek istendiğinin görülmesi üzerine araçların kara yolunda durdurulduğu belirtilen iddianamede, şüphelilere bölgede sokağa çıkma yasağı uygulandığı ve operasyonun sürdüğü, ayrıca alanın askeri güvenlik bölgesi içinde kaldığının bildirildiği kaydedildi. İddianamede, “Buna rağmen şüpheliler, ‘Katliamı durdurmaya geldik’ diyerek operasyon bölgesine girmekte ısrar etmeleri üzerine gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi. Zanlılar, örgüte yardım etmek ve zaman kazandırmakla suçlanıyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...