Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti bir ilke daha imza atacak

Düzenleyen:
AK Parti bir ilke daha imza atacak

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, teknolojinin imkanlarından yararlanarak, eğitimde uzakları yakın yapan, mesafeleri kaldıran uzaktan eğitim programını, partinin geleneği haline gelen siyaset akademisine taşıyor. Yeni dönem için 10 ana başlıkta 60 alt konuda ders verilecek.

AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yaptığı açıklamada, ilk dersin Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilecek siyaset akademisinin 11 Temmuz'da başlayacağını söyledi.
AK Parti'nin politikasında eğitimin önemli bir yere sahip olduğunu ve bu doğrultuda siyaset akademisine ciddi bir önem verdiklerini aktaran Hotar, diğer partilerde ise bu şekilde geleneksel hale gelen ve geniş kapsamlı bir uygulamanın olmadığını ifade etti. AK Parti olarak ilk ve devamlılığı olan bir programı yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Hotar, akademi ile 50 bin katılımcıya ulaştıklarını, 30 bin katılımcıya da başarı belgesi verdiklerinin altını çizdi.

Hotar, siyaset akademisi kapsamında birinci, ikinci ve üçüncülerin güzel ve özel hediyelerle ödüllendirdiklerini dile getirdi.
Akademi kapsamında lisans üstü eğitim düzeyinde bir program hazırladıklarını vurgulayan Hotar, "Asıl amacımız, partilimiz olsun olmasın her yaştan, meslekten her bir vatandaşımızın eğitime olan ilgilerini bir sertifikaya dönüştürmek ve onların bu ilgilerini sürekli hale getirebilmek, tazeleyebilmek." dedi.

Uzaktan eğitim imkanı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, bu dönem siyaset akademisinde bir ilke imza atacaklarını ifade etti. Mesafe ve zaman kavramları nedeniyle siyaset akademisine katılamayanlar için teknolojinin imkanlarını seferber edeceklerini aktaran Hotar, "Bu dönem ilklerimiz var, bunlardan bir tanesi uzaktan eğitimle ders programı. İlk etapta iki dersimizi uzaktan eğitim ile vereceğiz. Özellikle çalışan katılımcılarımızın daha uzun saatlerini kurs yerinde geçireceğine evinden, iş yerinden istediği saatte bu dersi almasını, katılmasını sağlamak istiyoruz." diye konuştu.
Nükhet Hotar, yeni dönem için 10 ana başlıkta 60 alt konuda ders verileceğini ifade etti.

Akademide deneyimler paylaşılacak
Bu dönem deneyim paylaşımları programını da uygulayacaklarını anlatan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendi alanında söz sahibi, deneyimli, ünlü kişileri, belediye başkanları olabilir, bakan ya da genel başkan yardımcıları zaten otomatikman programımızın ayrılmaz parçaları, yazarlar, edebiyatçılar, sanatçılar, bilim insanlarını deneyimlerini paylaşmaları için derslerimize davet edeceğiz. Önemli akademisyenlerimiz, iş adamlarımız derslerimizde yer alacak. Hedefimiz, akademik derslerimizle, teorik bilgilerimizle bilinmeyenlerin yerini doldurmak, bilinenleri hatırlatmak, pratiğe ve kişisel eğitime yönelik uygulamalarımızla katılımcıların kendi hayatlarına dokunarak onların bir tık daha öne çıkmalarını sağlamak, eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize."

Akademi için ciddi bir katılım söz konusu olduğunun altını çizen Hotar, asıl programın eylül ayından itibaren başlayacağını, temmuz ayı ortalarında ise 15 ilde eğitim çalışmalarını başlatmayı planladıklarını bildirdi.
Akademideki programlarda, kişisel gelişim, etkili iletişim, zaman yönetimi, karar verme teknikleri, diksiyon, mazereti ortadan kaldıran çalışma yöntemleri gibi konuların yer alacağını belirten Hotar, "İlk dersi Başbakanımız verecek. Daha önce ilk dersleri kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız verirdi, gelenek haline gelmişti, şimdi Sayın Başbakanımız da bu konuya özel bir hassasiyet gösteriyor, 11 Temmuz'da Ankara İl Başkanlığımızda ilk dersi verecek." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...