Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

Düzenleyen:
Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari Şemdinli'de askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 5 askerin acı haberleri ailelerine ulaştı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Ancak yaralı asker hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit sayısı 5'e yükseldi.

AKTÜTÜN YOLUNDA HAİN TUZAK

Olay bugün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi. PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre patlamada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Yaralı asker ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

BURSA'DA OTURAN AİLESİ ACI HABERİ ALDI

Terör saldırısında şehit düşen 5 askerden biri olan Er Yunus Yılmaz'ın acı haberi Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz şehit olduğu haberi Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi oturan babası ve annesi verildi. Yunus Yılmaz'ın aslen Giresun'un Tirebolu İlçesi Düzköy nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

EN ACI ANONS

Şehit Piyade Er Osman Er'in, Bilecik'in ise Osmaneli ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düşerken, belediyenin ölüm anonsu taziye çadırında dinleyen baba metanetini korudu.

Şehitlerden 4 aylık asker Osman Er'in Osmaneli ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki evine acı haber ulaştı. Kapıda Bilecik İl Jandarma Komutan Vekili Albay Murat Darçın, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç ve askeri erkanı gören baba İsmail Er, oğlunun şehit olduğu anladı. Yetkileri "Oğlum şehit oldu, biliyorum. Sabahtan beri içimde kötü bir his vardı" diyen babayı yetkililer teselli etti.

Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı
Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı
Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

BİR ACI HABER DE KÜTAHYA TAVŞANLI'YA

5 askerden uzman çavuş Mustafa Altınel'in, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki baba evine ateş düştü.

24 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Altınel'in Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Yeni Mahalle Sadık Pembe Caddesi Kuşçu Apartmanındaki yakınlarına acı haberi, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu askeri yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde verildi. Şehit haberini alan acılı aile gözyaşlarına boğulurken, aileyi Kaymakam Hatipoğlu, askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti.

Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı
Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı
Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

HAFTAYA İZNE GELECEKTİ

Hakkari Şemdinli İlçesinde görev yapan 2 yıllık ve bekar olan Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in önümüzdeki hafta izne çıkacağı öğrenildi. Şehit haberinin verilmesinin ardından Altınel'in baba ocağına komşuları tarafından Türk Bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin yarın ikindi namazı sonrası Cumhuriyet Meydanın'da kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.

DENİZLİ'YE DE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Bakım Astsubay Çavuş Burak Erten'in Denizli'deki baba evinde yas var.

Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi'ndeki Adnan ve Halide Erten'in evine gelen 11. Komando Tugay Komutanlığında görevli Binbaşı Bülent Yılmaz, aileye Astsubay Çavuş Burak Erten'in şehadet haberini verdi.

Acı haber üzerine sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberi duyan yakınları ve komşuları Erten ailesine destek olmak için evlerine geldi. Bu arada şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Anne Halide Erten, "Oğlum sana nasıl kıydılar, nasıl kıydınız benim çocuğuma" diyerek uzun süre ağıt yaktı.

Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

ADANA'YA DA ŞEHİT HABERİ ULAŞTI

Saldırıda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in, Adana'daki baba evine acı haber ulaştı.

Şehidin, merkez Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi'ndeki baba evine, Merkez Komutanlığı'ndan gelen askerler, şehit annesi Fedai Yelmen'e acı haberi verdi. 25 yaşındaki oğlu Astsubay Kamil Yelmen'in şehit olduğunu öğrenen anne Fedai Yelmen fenalaşınca, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Kamil Yelmen 3 kardeşin ortancası. Babası Çetin Yelmen, bir süre önce vefat etmiş. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, haberi duyan komşuları ve yakınları taziye için şehidin evine akın etti.

Şemdinli'de şehit düşen 5 askerin aileleri acı haberi aldı

HAİN SALDIRININ ARDINDAN GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki terör saldırısı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05'de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) daha sonra yaptığı açıklamada, Hakkari Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurların geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen bir askerin daha şehit olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...