'Suriye ve Mısır ile kavga gereksiz'

Düzenleyen:
'Suriye ve Mısır ile kavga gereksiz'

GÜNDEM Haberleri

“Bütün ülkelerle dostluklarımızı ilerleteceğiz” diyen Yıldırım ekledi: Irak, Suriye ve Mısır ile bizim kavga etmemiz için çok neden yok. İlişkilerin ileriye taşınması için çok neden var.

Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı”na katılarak bir konuşma yaptı. Dış politikadan terörle mücadeleye kadar güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, özetle şunları kaydetti:
l Komşularımızla ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Irak, Suriye, Mısır’la, bütün bölgedeki ülkelerle bizim kavga etmemiz, ilişkilerimizin bozulması için çok neden yok ama ilişkilerimizin çok çok ileriye taşınması için birçok nedenimiz var. İnşallah bunları da yapacağız. Allah’a şükür her şey yolunda gidiyor. Biz bütün ülkeleri dost olarak görüyoruz. Bundan sonra Karadeniz’i, Akdeniz’i çevreleyen bütün ülkeler ile dostluklarımızı ilerleteceğiz. Anlaşmazlıklarımızı asgari düzeye indireceğiz.
l Rusya konusunda biz haklıydık ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olmaz, yöneticilerin birbirleriyle ilişkileri bozulabilir ama önemli olan halklar ne diyor ona kulak vermek lazım. Başından beri Türk milleti ve Rus halkı bu anlaşmazlığı onaylamadı.
l İçeride de dostluklarımızı arttıracağız. Zaman kaybettiren, anlamsız boş konuşmalardan uzak duracağız.
l Terörü Türkiye’nin içinde kontrol altına almamız, gündemin en alt sıralarına indirmemiz birinci önceliğimizdir. Onun için hiç kimse bize nasihat vermeye kalkmasın. ‘Bu operasyonlar niye bitmiyor’ diye kimse bize soru sormaya cüret etmesin. Bu operasyonlar bitmez. Ne zamana kadar bitmez. Ne zaman ki bu bölücü terör örgütü, sivil insanları, genç yaşlı demeden öldürmeye devam ederse, askerimize, polisimize, korucumuza silah doğrultur, onları şehit etmeye devam ederse, ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımız rahatça seyahat edemezse, bu operasyonlar elbette devam eder.
l Bu konuda büyük bir mesafe alındı. Terör örgütünde büyük bir panik yaşanıyor. Bölgede devlete olan güven günden güne artıyor. Vatandaşlarımızın geleceğe yönelik hayalleri, planları bölünme üzerine değil, terör örgütünün yalanları üzerine değil, Türkiye’nin aydınlık geleceği üzerine yapılmaya başlanıyor.
l Dışarıda kurulan planların bozulması gerekiyor. Dost bildiğimiz bazı üst akıllar maalesef, Türkiye’yi meşgul etmek için pek de bizim hayrımıza olmayan bir takım hesaplar kitaplar içerisinde. Biliyoruz. Dostlarımıza diyoruz ki; bugün samimiyetimizi ortaya koyma günü.
l Doğu’da, Güneydoğu’da siyaset görevi sadece AK Parti’nin değildir veya terör örgütünden destekli bölücü partinin değildir. CHP, MHP ve diğerleri, artık orada bölgede şartlar düzelmiştir, işler normale dönmüştür. Biz istiyoruz ki siyasi rakiplerimiz artık bölgede teşkilatlansınlar. Ankara’dan sürekli partimizin, iktidarımızın yaptığı bu mücadeleyi salvo atışlarla eleştirmekten vazgeçsinler. Gitsinler sahada ‘Biz de varız. Türkiye’nin geleceği için biz de yük almaya hazırız.’ desinler.  Vatandaş onlardan bunu bekliyor. O zaman bölücü terör örgütünün cesareti, bütün azmi daha da azalacak ve Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine, geleceğe yürümeye devam edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...