Muhalifler B planını hazırda tutuyor

Düzenleyen:
Muhalifler B planını hazırda tutuyor

GÜNDEM Haberleri

MHP’de 4 muhalif başkan adayının yaptıkları toplantıdan hukuki süreci bekleme kararı çıktı.

Damla Peker ANKARA

Seçimli olağanüstü kongreyi toplama yolları yargı yoluyla kapanan MHP’li muhaliflerden Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ yeni bir yol haritası için dün bir araya geldi. Toplantıdan mahkeme sürecinin yakından takip edilmesi kararı çıktı. 10 Temmuz’da yapılması planlanan olağanüstü kongreye giden yolların Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir yoluyla “kapanması” dolayısıyla hayal kırıklığı yaşayan muhalif isimlerin, mahkemenin nihai kararının, istedikleri gibi sonuçlanmaması konusunda ise endişeleri bulunuyor. Bir delegenin başvurusu üzerine olağanüstü kongrenin yürütmesinin durdurulması kararını veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, hem ilgili makamlardan belge istemiş hem de yanıt için taraflara süre vermişti. Bu süre önümüzdeki hafta doluyor. Süreci yakından takip eden muhalifler, mahkemeden istedikleri gibi bir karar çıkmaması ihtimaline karşı yeniden imza toplamayı içeren “B planını” hazırda tutuyor. “Hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi verdiklerini” savunan muhalifler, Çağrı Heyeti’nin topladığı 19 Haziran’daki kongrede değiştirilen tüzük maddelerinin “yok sayılamayacağını” ayrıca “ihraç ya da tedbirli disipline sevk işlemleri söz konusu olursa da hukuken uygulanamayacağını” öne sürüyor. Muhalif isimlerin ya da avukatlarının bu süreçte sık sık bir araya gelerek, hukukçularının üzerinde çalıştığı yeni yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. 
ERCİYES’TE BULUŞACAKLAR
Dört muhalif aday, 6-7 Ağustos tarihinde yapılacak Erciyes Zafer Kurultayı’na da birlikte katılma kararı aldı. Genel Başkan adaylarına ayrı ayrı davetler geldiğini ifade eden Koray Aydın, Erciyes’e hep birlikte gideceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...