Örgüte terörist servisi!

Düzenleyen:
Örgüte  terörist servisi!

GÜNDEM Haberleri

Gençleri zehirleyerek üniversiteden eleman devşiren 4 PKK’lının 12,5 yıla kadar hapsi isteniyor

Ebru Karatosun ANKARA 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’ye üniversitelerden hem eleman temin ettikleri hem de eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla 4 kişi hakkında iddianame hazırladı. 4 şüpheli isim için ayrı ayrı 7,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapis isteniyor. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca tamamlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Ferhat D.’nin “Welad” kod adını kullandığı ve üniversiteyi bırakarak örgütün dağ kadrosuna katıldığı belirtildi. Yine şüpheli isimler arasında olan Hayreddin A. ve Hüseyin Y.E.’nin de PKK/KCK örgütüyle bağlantılarının olduğu, haklarında yakalama kararının bulunduğu kaydedildi.
ÇOK SAYIDA DELİL
Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel içerikli doküman, dergi ve kitap ile dijital materyaller ele geçirildi. Evde ele geçirilen ve içerisinde örgütsel notların bulunduğu evraklara ilişkin şüphelilerden Hüseyin Y.E., defterin kendisine ait olduğunu, ancak yazıları kendisinin yazmadığını bildirdi. Ancak yapılan araştırmalarda, evde ele geçirilen örgütsel nitelikli dokümanların kendisine ait olduğu ve söz konusu evde 2014 yılından beri oturdukları ortaya çıktı. İddianamede şüpheli Tekin Ç.’nin evinde yapılan aramada ise örgütle ilgili kitaplar ve dokümanlar elde edildi. Örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını söyleyen Tekin Ç., söz konusu dokümanları da 1 yıl önce seyyar kitapçılardan aldığını iddia etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...