Konya'da sağduyu çağrısı

Düzenleyen:
Konya'da sağduyu çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından yaşanan olaylara ilişkin sağduyu çağrısında bulundu.

Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından yaşanan olaylara ilişkin sağduyu çağrısında bulundu. Platformdan yapılan yazılı açıklamada, olaylardan dolayı ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin büyük üzüntü duyduğu belirtildi.

Beyşehir'in huzurlu bir ilçe olduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Misafirperver ve yardımsever halkıyla örnek gösterilen ilçemizde bundan sonra huzuru bozacak yerli ve yabancı kim olursa olsun aramızda görmek istemiyoruz. Bununla ilgili yetkili kurumlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Üzücü olayların tekrar yaşanmaması için halkımızın sağduyulu ve dikkatli olmasını, içeriden ve dışarıdan gelecek tahriklere kapılmamalarını özellikle rica ediyoruz. Güzel ilçemiz üzerinde oyunların oynanmasına fırsat verilmemelidir."

İlçedeki Suriyeliler üzgün
Öte yandan AA muhabirine açıklamada bulunan Suriyeli öğretmen Hamza B, bir yıldır Beyşehir'de ikamet ettiğini ve ilçedeki Suriyelilere eğitim hizmeti verdiğini söyledi. Olayların ardından duydukları korku nedeniyle görüntü vermekten çekinen Hamza B, yaşananlardan ötürü büyük üzüntü içinde olduklarını, iki gündür evden dışarı çıkmadığını belirtti. Suriyeli öğretmen, kavganın iki grup arasında futbol maçı sırasında çıktığını, olaya karışan Suriyelilerin Rakka kentinden geldiğini ve bekar olduklarını bildirdi.

Vuslat Parkı içinde meydana gelen olayda Suriyeli gençlerin futbol maçı yaptıkları sırada topun bir köpeğe geldiğini, sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü duyduklarını anlatan Hamza B, ilçede 200'e yakın Suriyeli ailenin huzur ve mutluluk içinde barındığına işaret etti.

Hamza B, ailesiyle Beyşehir'de yaşadığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Burası ikinci vatanımız. Savaştan geldik, yaşananlardan sonra burada yine savaşın içine düştük. İki grubun arasında çıkan kavgayla bizim hiçbir ilgimiz yok. Ülkemizdeki savaştan merhametli, Türk din kardeşlerimize sığındık. Vallahi biz burada izzet ve ikramdan başka bir şey görmedik. Aramızdaki bazı kişilerin kabahatinin, hepimize genellenmesini yanlış buluyorum. Bazı ev sahipleri, 'Çıkın, gidin' diyor. Burada kimseye zararımız olmadı. Herkesle iyi ilişki içindeyiz. Ailemi Suriye'de kaybettim ama Allah bana burada bir aile verdi. İki bebeğim var. Onların suçu ne? Korkudan dışarı çıkamıyoruz."

Hamza B, yaşadıkları korku nedeniyle bazı Suriyeli ailelerin ilçeyi terk ettiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...