Yıldırım'dan Batı'ya terör tepkisi

Düzenleyen:
Yıldırım'dan Batı'ya terör tepkisi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, Irak’ın işgaliyle ortaya çıkan DAEŞ’e silahı Batı’nın verdiğini söyledi. DAEŞ’e karşı PYD ile ittifak yapılmasına da sert çıktı.

İsmail Sonsuz ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa ülkeleri ve ABD’ye terörle mücadele konusunda uyarılarda bulundu. Grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, “Irak’ın işgali hataydı” itirafında bulunan eski İngiltere Başbakanı Blair’i eleştirdi. Yıldırım, “Bugün ‘yanlış yaptık, deliller sahteydi, istihbaratlar yanlıştı’ diye günah çıkartıyorlar. O gün buna diye dikkat etmediniz? “Bir ulusu yok ettiniz. Bugün günah çıkarmanın faydası yok!” dedi.
Başbakan Yıldırım, ABD’nin, DAEŞ’e karşı mücadele adı altında başka bir terör örgütü olan PYD ile ortak hareket etmesine ilişkin de şunları kaydetti: “Irak’ın işgal acısını yaşamasaydı insanlık, bugün DAEŞ diye bir örgüt olmayacaktı. DAEŞ, kurulmuş bir devlet değil. Otorite boşluğundan oluşmuş, dini, inancı, kutsalı olmayan, çapulcuların oluşturduğu bir yapı. DAEŞ fabrika mı kurdu o çöllerde de silah üretebiliyor. Silahları sizden alacak. Orada masum insanları katledecek. Bir yandan da bu örgüte karşı mücadele yapacaksınız. Aynı şeyi Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’ta PKK’ya, PYD’ye karşı yapıyorlar. PYD terör örgütü değilmiş, DAEŞ’e karşı koalisyon güçleriyle mücadele ediyormuş. Ne zamandan beri bir terör örgütünü yok etmek için diğer terör örgütü yardım etmeye başladı. Dostlarımızın bu yanlış, sakat anlayıştan vazgeçmesi lazım. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle baş edemezsiniz. Öyleyse terör karşısında çifte standart artık terk edilmeli ve tutarlı bir duruş sergilenmelidir. Modern dünya, sürekli kendi değerlerini tekzip etmekten artık vazgeçmeli. Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gibi NATO’nun, güvenlik konsepti yeni baştan ele alınmalıdır.”
Konuşmasında İsrail ile varılan mutabakatı da değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflar etmekle olmaz. İcraatla, ortaya eserler koymakla olur. İsrail ile mutabakat bu hafta içinde Meclis onayına sunulacak. Bundan sonra gerilimlerle, kavgalarla değil, bölgede dostluklarla bölgenin kalkınmasını, gelişmesini hedef alacağız. Bu anlayışımız sadece İsrail ile sınırlı kalmayacak.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...