Bakanlar Kurulu'ndan seferberlik kararı!

Bakanlar Kurulu'ndan seferberlik kararı!

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu, trafikte ölümsüz seyahat için seferberlik başlatma kararı aldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla çalışma yapılacak, ilave tedbirler alınacak. Trafiğe çıkan vatandaşlar da kamu spotlarıyla bilgilendirilecek. Alınacak önlemler ve çalışmalarla 9 gün tatil olması planlanan Kurban Bayramı'nda ölümlü kazaların hiç yaşanmaması hedefleniyor. Habertürk'teki bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan ulusal trafik seferberliği kapsamında alınması planlanan önlemler şu şekilde olacak:

-Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere trafik güvenliği, can ve mal emniyeti konusunda dersler verilecek.

-Denetimlerde, sürücülere durdurulma nedenleri ve işlemler hakkında bilgilendirme yapılacak. Denetimlerde terör olaylarına karşı kimlik ve araç sorgulaması da yapılacak.

-Trafiğin yoğun olduğu otobüs terminallerinde takviye ekipler görevlendirilecek. İzinsiz yerlerde yolcu indirilip bindirilmesine izin verilmeyecek. Otobüslerde de yolcuların emniyet kemeri kullanımına yönelik bilgilendirmelerde bulunulacak.

-Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği yollar belirlenecek. Yapılacak denetimlerde bu ölüm yolları göz önünde bulundurulacak.

-Ölümlü ve yaralamalı kazaların en yoğun olarak yaşandığı 10 yolda sıkı denetim yapılacak. 24 saat esasına göre her 10 kilometrede bir trafik ekibi olacak.

-Trafik kazalarına müdahale etmek amacıyla yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı araçlar hazır bekletilecek. Hız denetimleri sadece sabit olmayacak, seyir halinde de yapılacak.

-Yapılan denetimlerde yorgunluk emareleri görülen sürücülerin araç ve evrak kontrolü yapılırken, kısa süreli araç dışında dinlenmeleri sağlanacak.

-Trafik kazaları ile ilgili kamu spotları hazırlanacak. Afiş, broşür, internet reklamlarıyla kamuoyunda bilinç oluşturulmaya çalışılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...