HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'den aranan Tümamiral ABD'ye kaçmış

Düzenleyen: /
FETÖ'den aranan Tümamiral ABD'ye kaçmış
Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Gizli bilgi ve belge bulundurma davasında hakkında yakalama kararı verilen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu geçmişte çok kritik görevlerde bulunmuş.

İzmir merkezli olarak yapılan, kamuoyunda askeri casusluk olarak bilinen gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 kişi, İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp beraat etti. Bu operasyonun ardından, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile Tuğamiral Ali Suat Aktürk ve 4 binbaşı hakkında da gözaltı kararı verildi. Binbaşılardan H.Ö. İstanbul’da, Ö.G.’de Eskişehir’de gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyece tutuklandı. İki binbaşı ile iki amiral ise henüz gözaltına alınıp adliyeye sevk edilemedi. Gözaltı kararı verilen en yüksek rütbeli muvazzaf asker olan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun, ABD’den henüz dönmediği öğrenildi. Tümamiral Uğurlu, 2011 yılında tuğamiral olduktan hemen sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilen tüm elektronik haberleşmeleri takip ve koordine eden MEBS Başkanlığı yaptı. Aynı birimin amiraller dâhil personele tahsis edilen cep telefonlarından da sorumlu olduğu öğrenildi. Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun, bu kritik görevle tüm yazışmaları kolayca takip edip, amirallerin bile kimlerle telefon görüşmesi yaptığını öğrenebildiği, böylelikle fişlemeler için önemli bilgilere ulaşabildiği iddia edildi. Tümamiral Uğurlu, 2012 yılında Yüksek Askeri Şura kararlarıyla da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı yapıldı. Bu kritik görevde de Zeki Uğurlu’nun, bütün komutanlık personelinin atama, yer değiştirmesinde etkili olduğu, ayrıca kişisel bilgilere de kolayca ulaşıp, bunları belli noktalara aktardığı, öne sürüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...