HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şemdinli’de yol kesen ‘Ciger Birindar’ orada ortaya çıktı!

Düzenleyen: /
Şemdinli’de yol kesen ‘Ciger Birindar’ orada ortaya çıktı!
ŞEMDİNLİ, PKK, Haber

GÜNDEM Haberleri

2012’de yol kesip Kışanak ve Tuğluk ile kucaklaşan PKK mensubu ‘Ciger Birindar’ adlı terörist 4 yıl sonra Suriye Menbiç'te ortaya çıktı

Tarih: 17 Ağustos 2012, Yer: Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi. Terör örgütü PKK mensupları heyet halinde Şemdinli’de incelemeye giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin içinde bulunduğu konvoyun önünü kesti. Araçta bulunan milletvekilleri ile PKK’lı teröristlerin birbirlerine sarıldığı görüntüler ortaya çıkınca infial yaşandı. PKK’nın ‘Devrimci Halk Savaşı’ taktiğiyle Şemdinli’yi ele geçirme planı yaptığı günlerdi.Terör örgütü, Temmuz-Ağustos 2012 tarihleri arasında bir aylık süre boyunca her gün Şemdinli Derecik Karayolu’nda yol kesme eylemi yapıyordu. Tartışılan görüntülerde PKK’lıların başındaki isim ‘Ciger Birindar’ kod adlı teröristti.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ile PKK’lıların kucaklaşması dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasının da başlamasına neden oldu. Görüntülere yansıyan Ciger Birindar adlı PKK’lı ile yanındaki bazı isimlerin güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda öldürüldüğü öne sürüldü.

KOORDİNE EDİP TAKTİK VERİYOR

O günlerde aynı PKK’lının Kandil’e çağrılıp sorgulandığı da iddia edildi ancak akıbeti hakkında net bilgiye ulaşılamadı. 4 yıl önceki görüntülerin ardından Ciger Birindar isimli terörist kısa süre önce, ABD desteğinde Menbiç’i kuşatan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) üniformasıyla Menbiç girişinde görüntülendi. Görüntülerde, SDG üniforması taşıyan PKK’lı, kendisiyle aynı üniformayı giymiş silahlı SDG üyelerini koordine ediyor, taktik veriyor ve uyarılarda bulunuyordu.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Başta ABD olmak üzere koalisyon ülkelerinin sıcak ilişki kurup destek verdiği YPG’ye Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. ABD, PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü açıklasa da YPG’ye olan desteğinin sürüceğini vurguluyor. Bazı bölgelerin IŞİD’den kurtarılması için ABD’nin YPG rozeti takacak kadar işbirliğine gittiği de biliniyor.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 11 Ekim 2015 tarihinde YPG liderliğinde kuruldu. Haseke kentinde kuruluşu ilan edilen Suriye Demokratik Güçleri, YPG/ YPJ’nin yanı sıra Süryani Askeri Konseyi ile Sünni Arap grupların kurduğu Ceyş es Suvvar, Liva Suvar Rakka, Liva el Tahrir ve El Sanadid’den oluşuyor.

MENBİÇ’E ULAŞTILAR

SDG, ilk operasyonunu geçen yılın sonunda Teşrin Barajı’na yaptı. Kobane’nin 110 kilometre güneyinde bulunan ve Menbiç’e açılan yol üzerinde olan Teşrin Barajı’nı IŞİD’den alan SDG, Türkiye’nin ‘kırmızı çizgi’ olarak gördüğü Fırat’ın batısına geçti. Teşrin Barajı, Menbiç operasyonunun ilk adımıydı. 21 Mayıs’ta koalisyon uçakları Rakka’yı bombalamaya başladı, ancak operasyon bir anda Menbiç’e yöneldi. 26 Mayıs’ta uçaklar bu kez Menbiç’i vurdu ve SDG karadan harekete geçti. SDG geçen hafta Menbiç’e ulaştı. Kent merkezinde SDG ve IŞİD arasında çatışmalar devam ediyor.

KAYNAK:HABERTÜRK

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...