FETÖ'nün korkulu rüyası oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber 7
FETÖ'nün korkulu rüyası oldu

GÜNDEM Haberleri  / Haber 7

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, İzmir’de son 2,5 yılda operasyonlarda terör örgütlerine ağır darbe vurdu.

Milliyetçi, vatanperver, cesur ve devlet adamlığıyla bilinen Başsavcıvekili Bato, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret davası, Kuruluculuğunu Fetullah Gülen’in yaptığı ve yönetim merkezinin hala İzmir olduğuna inanılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mali, emniyet, adliye, SGK, bürokrasi ayağına yapılan soruşturmalarda ilklere imza attığı gibi son olarak, “askeri casusluk davasında sahte delil ürettikleri” iddiasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) muvazzaf askerler hakkında yakalama kararı çıkarttı. 

FETÖ’NÜN TSK’DAKİ YAPILANMASINA “İLK” DARBE

Aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf askerden 2 binbaşı tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle FETÖ/PDY’nin TSK’daki “sinsi” ve “gizli” yapılanmasına ilk neşter vuruldu. Bununla ilgili geniş çaplı soruşturmayı titizlikle yürüten Başsavcıvekili Bato, Türkiye’de ses getirecek operasyonlara imza attı.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ DE TUTUKLADI GÜLEN’İN YEĞENİNİ DE...

Paralel Yapı’yla mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği kararlı mücadelesine eş zamanlı destek veren ve kimsenin girmeye cesaret edemediği alanlara girip yasaların kendisine verdiği hakları kullanan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda örgüte büyük darbe vurulurken, İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Batman eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Merkez Valisi Ahmet Pek, SGK eski Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, eski emniyet şube müdürleri, üst düzey bürokratlar ve FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’i soruşturmalara dahil etti. 

İZMİR’İ KANA BULAYACAKLARDI

FETÖ/PDY operasyonları dışında eylem hazırlığında olan, silahlı eylem yapan terör örgütleri PKK, DAEŞ, DHKP-C, MKP, DEV-GENÇ ve MLKP'ye yönelik operasyonlarda gerçekleştiren Başsavcıvekili Bato, özellikle bölücü terör örgütü PKK mensuplarının İzmir’de gerçekleştirmeyi planladığı kanlı eylemlerin önüne geçerek olası ölümleri önlediği ortaya çıktı. 

PKK'ya yönelik operasyonlarda, eylem amacıyla İzmir'e gönderilen 2 kişinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli, otomobildeki 2 ruhsatsız silah, 3 el bombası ve patlayıcı düzenekle yakalandı. Zanlıların ifadeleri üzerine bir evin bahçesine gömülü halde bulunan 15 kilogram TNT patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumandalı anahtar sitemi ve cep telefonuna bağlı ateşleyici sistem ele geçirildi.

BOMBALI SALDIRI İÇİN KOBANİ’DEN İZMİR’E GELDİLER

Terör örgütü MLKP'ye yönelik Buca ilçesindeki operasyonda bombalı saldırı için İzmir'e geldikleri tespit edilen MLKP-FESK üyesi biri kadın 3 terörist, tahrip gücü yüksek patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalandı.

Terör örgütü mensuplarının, Kobani'deki (Ayn el Arap) YPG kamplarında bir süre kaldığı, silahlı ve bombalı eylem konusunda özel eğitim almalarının ardından İzmir'e geldikleri belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber 7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...