Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fransız elçilikleri, temsilcilikleri koruma altına alınmış vaziyette'

Düzenleyen:
'Fransız elçilikleri, temsilcilikleri koruma altına alınmış vaziyette'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul'daki başkonsolosluğun güvenlik gerekçesiyle kapatıldığının duyurulmasına ilişkin, "Her türlü yoğun tedbir alınıyor, Fransız elçilikleri, temsilcilikleri koruma altına alınmış vaziyettedir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul'daki başkonsolosluğun güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar kapatıldığının duyurulmasına ilişkin, "Başından itibaren Fransız yetkililerle çok yakın bir temas sürdürülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hem Fransa Büyükelçiliği ile konsolosluklar dahil, bütün temsilciliklerini korumak için en üst düzeyde seferberlik durumundadır. Ayrıca buradaki Fransız misyonunun her birisinin tek tek, fert fert korunmasıyla ilgili olarak da ciddi bir süreci yürütmektedir." dedi.

Kurtulmuş, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı.

"Henüz teyit edilmiş bir bilgi değildir"

Terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden "Bahoz Erdal" kod isimli terörist Fehman Hüseyin'in öldürüldüğüne ilişkin çıkan çeşitli haberlerinin hatırlatılarak, "Eldeki bilgi nedir? İstihbarat kaynaklarından gelen son durum nedir? Hükümetten resmi açıklama ne zaman gelecek?" şeklindeki soru üzerine Kurtulmuş, hükümet olarak resmi bir açıklama yapmak için ellerinde hukuki mesnetlerin olması gerektiğini ifade etti.

Kurtulmuş, ilk andan itibaren Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüyle ilgili birtakım haber kaynaklarından bilgilerin geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

Kurtulmuş, "Kendi istihbarat kaynaklarımızdan gelen bilgiler öldürüldüğü yönünde mi?" sorusuna ise "Hiç kuşkusuz... Bizim istihbarat kaynaklarının da... Çünkü bir de bu istihbaratın alınmasının mevzu bahis olduğu alanın ne karışık, ne kadar çetrefilli, ne kadar karmaşık olduğunu göz önünde bulundurursanız, bizim istihbarat birimlerimiz de farklı kanallardan bunu teyit etmeye çalışıyor. Onların aldığı bilgiler yönünde de bu bilginin, ortada olduğu, kuvvetli olduğu bilgisi var. Ama henüz teyit edilmiş bir bilgi değildir." cevabını verdi.

"Fransızların takdirinde olan bir konu"

Kurtulmuş, Fransa'nın Ankara ve İstanbul'daki "milli gün" kutlamalarını iptal ettiği, büyükelçilik ve konsoloslukları da kapattığının aktarılarak, değerlendirmesi sorusuna bu karara saygı duyduklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Ancak başından itibaren Fransız yetkililerle çok yakın bir temas sürdürülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hem Fransa Büyükelçiliği ile konsolosluklar dahil bütün temsilciliklerini korumak için en üst düzeyde seferberlik durumundadır. Ayrıca buradaki Fransız misyonunun her birisinin tek tek, fert fert korunmasıyla ilgili olarak da ciddi bir süreci yürütmektedir. Dolayısıyla Fransızların kendi tercihleri, Fransız yetkililerle en üst düzeyde iş birliği ve koordinasyon içerisinde Allah muhafaza, bu nihayetinde bir ihbar, bir istihbarattır, neye istinaden bunu yaptıklarını bilmiyoruz ama bu kadar keskin bir kararlılık içerisinde olan Fransız yetkilileri ile ciddi bir temas için inşallah her türlü yoğun tedbir alınıyor, yoğun bir şekilde Fransız elçilikleri, temsilcilikleri koruma altına alınmış vaziyettedir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fransa'nın Türkiye'deki temsilciliklerine, DAEŞ tehdidinin olup olmadığı sorusuna, Fransa'daki saldırıların çoğunun DAEŞ tarafından yapıldığını, özellikle Fransa üzerinde DAEŞ'in politik bir hedefinin de anlaşıldığını vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...