Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş'tan, Bahoz Erdal açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kurtulmuş'tan, Bahoz Erdal açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Biz bir şey söylerken, Hükûmet adına resmî açıklamayı yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi neyse bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine bilgi verdi. Kurtulmuş, Fransa’nın büyükelçilik ve konsolosluklarını kapatmasına ilişkin olarak, Fransız hükümeti ve Fransız Dışişleri Bakanlığı bilgisi dahilinde Fransız makamları kendi kararlarını aldılar. Herhangi ülkenin yabancı bir ülkedeki misyonuyla ilgili kararı o ülkeyi ilgilendirir. İlk andan itibaren yetkili makamlarımız, Fransız makamları ile irtibat halindedir. Hem Fransız Büyükelçiliği ve başkonsolosluklarının fiziki olarak korunmasıyla ilgili ilave tedbirler hem de buradaki Fransız yabancı misyonuyla ilgili ilave tedbirler gündeme gelmiştir. Bu, çok yakın temasta karşılıklı çalışmalar sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, Bahoz Erdal’ın öldürülmesine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“Biz konuştuğumuz zaman Hükümet adına konuşuyoruz, resmi olarak konuşmak mecburiyetindeyiz. Herhangi bir şekilde böyle bir ölüm kararının doğrulanabilmesi için elimizdeki hukuki mesnetlerle konuşmak mecburiyetindeyiz. Bunlar, birtakım istihbarat bilgileri ve birtakım ajans bilgileri üzerinden ortaya çıkmış olan bilgilerdir. Bu yönde bilgiler var, aksi istikamette de bilgiler var. Dolayısıyla, biz bir şey söylerken, Hükümet adına resmi açıklamayı yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi neyse bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Şu anda bizdeki bütün bilgiler bunun teyit edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...