'Vatandaşlık verilirse destek oluruz'

Düzenleyen:
'Vatandaşlık verilirse destek oluruz'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beyaz yakalı Suriyelilerin Türk vatandaşlığına geçebileceği yönündeki açıklaması, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler tarafından sevinçle karşılandı.

Konya’da yaşayan uçak mühendisi Ahmet Eyüp ve Diyarbakır’da hayatını sürdüren avukat Sipan Davud onlardan sadece iki tanesi. Suriye’de yüzbaşı rütbesi ile uçak mühendisliği yapan Ahmet Eyüp, yerleştiği Konya’da ailesinin geçimini sağlayabilmek için inşaatlarda çalışıyor. Eyüp, “Bize ülkelerini açan Türk halkına her zaman minnettar olacağız. Vatandaşlık verilirse inşaat işçiliği yerine asıl mesleğime dönerim. Biz, Türk halkına yük olmak yerine kendi tecrübe ve imkanlarımızla katkı sağlamak istiyoruz” dedi. Diyarbakır’da yaşayan denklik alamadığı için Türkiye’de mesleğini icra edememenin üzüntüsünü yaşayan 26 yaşındaki Sipan Davud da, vatandaşlık alması halinde  avukatlık yapabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...