Lojistik DBP’den saldırı PKK’dan

Düzenleyen:
Lojistik DBP’den saldırı PKK’dan

GÜNDEM Haberleri

‘Öz yönetim’ safsatasıyla halkı kışkırtmaya çalışan DBP’li belediyeler, örgüte de kol kanat gerdi. Hatta bombalı saldırılar için bile araç tahsis ettiler.

Silah bırakmak yerine saldırılarını şehirlere taşıyan bölücü terör örgütü PKK’ya bu süreçte DBP’li belediyeler de destek verdi. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nde yüzde 10 barajını aşıp 80 milletvekiliyle TBMM’ye giren HDP’nin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerel yönetimlerde etkin konumdaki DBP’li bazı belediyelerin başkanları, yardımcıları ve çalışanları, PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmak yerine söylem ve eylemleriyle “terör örgütünün yanında” görüntü sergilemekten kaçınmadı. PKK’lı teröristlerin güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik başlattığı saldırıların ardından terör örgütünün talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da HDP ve DBP teşkilatlarınca uygulanmak istenen sözde “öz yönetim” oyununa DBP’li belediyeler de destek vermek için harekete geçti. Teröristler, bölgedeki bazı il ve ilçelerde gerçekleştirdikleri saldırılarda güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla, bazı belediyelerin de desteğiyle yollara çukur kazıp barikat kurdu, patlayıcı tuzakladı. Sözde “öz yönetim” ilan eden bazı DBP’li belediyelerin saldırı hazırlığındaki teröristlere yardımları ile terör örgütüne destek veren eylem ve söylemler sebebiyle birçok belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve çalışanı hakkında işlem başlatıldı.

6 BAŞKAN TUTUKLU 

Teröristlerin cenazelerine katılan, söylem ve eylemleriyle “terör örgütü PKK’nın yanında” görüntü sergilemekten kaçınmayan belediye başkanlarından 6’sı tutuklanırken, bazıları ise görevden uzaklaştırıldı. Kayıtlara göre, DBP’li siyasetçiler, terörist cenazelerine katılıp bölücülük propagandası yaptı. Resmi iş makineleriyle hendekler kazılıp içine bomba yerleştirildi. Güvenlik güçlerine karşı kurulan pusu için yine iş makineleri kullanıldı. Bazı siyasetçiler, örgüt propagandasının yanı sıra direkt devleti hedef alan acıkmalarla halkı kışkırtmaya çalıştı. Bazı bombalı araçlı eylemlerin ardından teröristler belediye araçlarıyla olay yerinden uzaklaştı. Yine bazı teröristler belediye araçlarında silahlarıyla birlikte yakalandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında ise “terör örgütü propagandası” suçundan iddianame hazırlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...