Kaymakam açıkladı, ilçede gerginliğin sebebi ortaya çıktı!

Düzenleyen:
Kaymakam açıkladı, ilçede gerginliğin sebebi ortaya çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Denizli'de yaşanan gerginlikle ilgili ilçe kaymakamı konuştu, mevsimlik işçilerin Suriyeli sanılması, sosyal medya ve internette yanlış bilgiler dolaşması olayın gerginliğini arttırdığını söyledi.

Çal ilçesinde, yol çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinesini kullanan görevli ile Şanlıurfa'dan ilçeye gelen mevsimlik işçiler arasında çıkan yol verme tartışması sonucunda ilçede gerginlik yaşandı.

Çal Kaymakamı Selami Korkutata, ilçeye yıllardır çalışmaya gelen mevsimlik işçileri bölge halkının da tanıdığını belirterek olayın yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİ SURİYELİ SANDILAR, ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTILAR

Korkutata, mevsimlik işçilerin çalıştıkları tarladan konakladıkları yere doğru otomobille seyir halindeyken Sazak Mahallesi yolunda çalışma yapan Denizli Büyükşehir Belediyesine ait iş makinesi kullanan kişi ile yol verme tartışması yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Gerginlik daha sonra ilçe merkezine sıçradı. Olay yerel internet sitelerinde ve sosyal medyada "Suriyelilerle kavga mı çıktı" şeklinde gündeme gelince, ilçe halkı toplanıyor. Olayı sosyal medyada arkadaşlarından duyan 100-150 kişi ilçe meydanına geliyor. Burada arbede kısmen büyüyor. Emniyet ve Jandarma güçlerimiz olaya müdahale ediyor. Olayın daha da büyümesini engelliyorlar. Şu anda bir olumsuzluk veya herhangi bir olay yoktur. Gerekli önlemlerimizi aldık."

SOSYAL MEDYADAKİ YANLIŞ BİLGİLER YÜZÜNDEN OLAY GİTGİDE BÜYÜDÜ

Kaymakam Korkutata, bu konuda vatandaşların doğru bilgiyi alması için önemli kanallara başvurması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Olay sosyal medyada yanlış ifadelerle farkı boyutlara döndü. Yıllardır ilçemize çalışmaya gelip giden mevsimlik işçilerimizle yaşanılan bir adli vaka söz konusu. Bundan sonra böyle bir olay yaşanmamasını umut ediyorum. Olaylar duruldu, gerekli güvenlik önlemleri alındı. Ancak insanlarımız sosyal medyada yanlış bilgileri yaydıkça bu gündemde kalabiliyor. Vatandaşlarımızın ve gazeteci arkadaşlarımızın bizden doğru bilgi almasını öneriyorum. Allaha şükür, ölüm, yaralama ve gözaltına alma yok. İfadeleri alınıp serbest bırakılıyor, olay adli bir vaka. Olayın siyasal bir yanı da yok."

"HALKIMIZI SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM"

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, olayların Suriyeli sığınmacılarla bir alakasının olmadığını belirterek yol verme tartışmasından kaynaklandığını vurguladı.

Akcan, "Son günlerdeki ülke gündeminde yaşanan gerginlik ve bazı vatandaşlarımızın yanlış bilgi edinmesinden dolayı olay biraz büyüdü. İlçede yaşayan Suriyeli sığınmacılar kısıtlı sayıdadır. Yine de halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...