HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özdiş: İnternette Adil Kullanım Kotası'na 'hayır' diyoruz

Düzenleyen: /
Özdiş: İnternette Adil Kullanım Kotası'na 'hayır' diyoruz
Chp, Haber

GÜNDEM Haberleri

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, "İnternette, Adil Kullanım Kotası'na 'hayır' diyoruz. Gelişmiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde dahi olmayan bu çağ dışı, adaletsiz ve tüketici haklarına baştan sona aykırı uygulama kalksın istiyoruz." dedi.

Özdiş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, internette adil kullanım kotası uygulamasına yönelik eleştirilerde bulundu.

İbrahim Özdiş, "İnternet servis sağlayıcı tarafından ay içerisinde belirli bir kullanım miktarını geçtikten sonra yapılan hız düşürme işlemi olan adil kullanım kotası, tüketici haklarına aykırı bir uygulamadır." ifadesini kullandı.

Altyapı eksiklikleri bahane edilerek, belli bir hızda satılan kotanın servis sağlayıcı tarafından düşürülmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Özdiş, adil kullanım kotası ile bedeli, "24 Mbit denilerek" alınan internetin bazen 2,3 Mbit'e kadar düşürülmesini "Utanmazlık" olarak nitelendirdi.

İçinde bulunulan dijital çağda böyle bir hız üzerinden internet hizmeti sunmanın komik bir durum olduğunu vurgulayan Özdiş, "Adil Kullanım Kotası'na 'hayır' diyoruz. Gelişmiş ülkelerde ve Gürcistan, Bulgaristan, Romanya gibi gelişmekte olan ülkelerde dahi olmayan bu çağ dışı, adaletsiz ve tüketici haklarına baştan sona aykırı uygulama kalksın istiyoruz. Çare çok, yapılacak düzenleme çok, yeter ki dikkate alınsın." diye konuştu.

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin, "Pokemon Go" oyununa gösterilen ilgiye ilişkin sorusu üzerine de Özdiş, "Ben çok olumlu bakmıyorum. Özellikle gençlerin bilgi ağırlıklı konularla ilgilenmesini daha doğru buluyorum." karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...