Gürbulak Sınır Kapısı güvenlik nedeniyle giriş- çıkışa kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Gürbulak Sınır Kapısı güvenlik nedeniyle giriş- çıkışa kapatıldı

GÜNDEM Haberleri  / dha

Türkiye'nin İran'a açılan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarındaki Gürbulak Sınır Kapısı,karayoluna döşenen bomba nedeniyle kapatıldı. El yapımı bomba, imha edildikten sonra kapı yaklaşık 6 saat sonra yeniden açıldı.

Türkiye'nin İran’a açılan Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarındaki Gürbulak Sınır Kapısı, güvenlik alarmı nedeniyle sabah saatlerinde giriş- çıkışlara kapatıldı. Sınır Kapısına çok yakın bir yerde toprağa gömülmüş bir tenekeden uzanan kablolar nedeniyle yaya ve araç trafiği durduruldu. Gümrük Sahası boşaltıldı ve bomba imha ekipleri çalışmaya başladı.

Bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç sevk edildi. Ağrı’dan bomba imha uzmanları Gürbulak’a getirildi. Tamamen boşaltılan gümrük sahasında yoğun güvenlik önlemleri altında çalışmalar başlatıldı. Doğubayazıt- Ağrı karayolunda TIR ve kamyon kuyruğu oluştu. Sınır Kapısına çok yakın bir yerde toprağa gömülmüş bir tenekeden uzanan kablolar nedeniyle yaya ve araç trafiği durduruldu. Gümrük Sahası boşaltıldı.  ve bomba imha ekipleri çalışmaya başladı.Doğubayazıt- Ağrı karayolunda TIR ve kamyon kuyruğu oluştu.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Doğubayazıt İlçesi’ni Gürbulak Sınır Kapısına bağlayan karayolunda yer altına döşenmiş teneke ve kablo bağlantılarını fark eden vatandaşların durumu güvenlik kuvvetlerine bildirmesi üzerine menfez altına gizlenen 12 kiloluk 2 mutfak tüpüne bağlı patlayıcı madde bomba imha uzmanları tarafından başka yere nakledilerek patlatıldı.

Güvenlik önlemleri altında yapılan patlatmanın ardından Doğubayazıt- Gürbulak karayolunda TIR ve kamyonların geçişine verildi. Gümrük sahasında ise saat 09.00’da durdurulan İran’a giriş- çıkışlar 15.00’ten itibaren yeniden başladı.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...