Çelik: Bu serginin açılması DAEŞ'i öven bir serginin açılmasından farksızdır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çelik: Bu serginin açılması DAEŞ'i öven bir serginin açılmasından farksızdır

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı Çelik, Avrupa Parlamentosu'ndaki terör örgütü sergisine ilişkin, " Bu serginin açılması demek, bizim için, DAEŞ'i öven bir serginin açılmasından farksızdır." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı PYD üyesi teröristlere yönelik fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin, "Bu serginin açılması demek, bizim için, Avrupa Parlamentosu'nda DAEŞ'i, insanlık dışı örgütü öven bir serginin açılmasından farksızdır." dedi.

Çelik, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendıvıl Peydro'yu Bakanlıktaki makamında kabul etti.

Burada konuşan Ömer Çelik, İngiltere'de yapılan referandumda ülkenin AB'den ayrılması kararının çıkmasından sonra AB'deki gelişmelerin nasıl olacağının, AB'nin bu süreci nasıl yöneteceğinin ve ne yönde bir evrilme içinde olacağına ilişkin yurt dışında ve yurt içinde istişarelere devam ettiklerini ifade etti.

Hem küresel barış hem de Türkiye'nin de dahil olduğu AB coğrafyası bağlamında ciddi sınamaların ve meydan okumaların olduğunu söyleyen Çelik, "Bunların en başında geleni terörle mücadele. Terörün küresel bir olgu olarak bütün başkentleri aynı anda tehdit edebildiği bir kapasiteyle ortada olduğunu görüyoruz." diye konuştu.
"Terör giderek bölgemizde derinleşiyor"

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısından sonra dost ve müttefiklerin Türkiye'yle dayanışma içinde olmalarından duyulan memnuniyeti dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Terörle fiziki olarak mücadele etmenin ötesine geçmek gerekiyor. Sadece fiziki olarak mücadele etmek yetmiyor. Hiç bir terör örgütünün herhangi bir devleti yenebilmesi, mağlup edebilmesi söz konusu değil. Ama onun ötesinde bir durum var. Terör giderek bölgemizde derinleşiyor ve bölgemizde yaygınlaşıyor. O sebeple, bununla ilgili olarak ilkesel mücadelenin doğru bir biçimde ortaya konulması, terörle mücadele konusunda ideolojik boyutun en az fiziki boyut kadar ciddiye alınması gerekir."

Ömer Çelik, Suriye ve Irak kaynaklı istikrarsızlık nedeniyle terörün buralarda yerleşmeye zemin bulması karşısında daha çok ittifak ve değerlendirme yapılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...