Helal olsun hepinize

Düzenleyen:
Helal olsun hepinize

GÜNDEM Haberleri

İhanet şebekesi Türkiye’yi kan gölüne çevirmek istedi fakat gerçek vatan evlatları dik durdu, karşılık verdi ve hainler emellerine ulaşamadan birçok ilde yolları kesildi

Buket Güven ANKARA

Darbe girişimiyle ilgili ilk bilgileri duyar duymaz harekete geçen Kara Kuvvetleri Komutanlığı  EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil, hemen Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’ndan Tümgeneral Erdoğan Akyol’u aradı. Tümgeneral Akyol, “Komutanım karargahtan gelenler bir emri gösterip görevden alındığımı ifade ediyor” dedi. Korgeneral İyidil, “O emre sakın uymayın. Tümen karargahına 4 tank göndererek ikaz edin, teslim olmadıkları takdirde tümen karargâhı binasının yıkılmasını emrediyorum” karşılığını verdi. Korgeneral İyidil, bu süreçte darbenin engellenmesinde bir diğer stratejik kurum olan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül’le eşgüdüm içinde çalıştı. İki Korgeneral sivil kıyafetle lojman nizamiyesinden kimseye fark ettirmeden içeri girdi. Buradaki askerler, “Komutanım emrinizdeyiz” dedi. Her iki komutan da söz konusu harekatı bir parktan sevk ve idare edip Ankara’ya inmesi planlanan 200’den fazla tankın geri döndürülmesini sağladı. Ayrıca, darbeciler Isparta’daki Eğridir Dağ ve Komando Okulu’nda komando eğitiminde olan Harbiyelileri Ankara’ya götürmek ve burada kullanmak istedi fakat Korgeneral İyidil’in buna da engel olduğu ortaya çıktı.

Görevi devraldı pisti bombalattı

Darbe girişimiyle ilgili çarpıcı bir başka detay daha ortaya çıktı. Seri katil Atalay Filiz’in öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’ın acılı babası Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral H. Hüseyin Demirarslan’ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın darbeciler tarafından rehin alınmasından sonra emir komutayı hemen aldığı belirlendi. Demirarslan’ın emriyle darbecilere karşı Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığında havalanan F-4’ler Ankara’ya geldi. Darbecilerin karargah olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’nde uçakların iniş kalkış yapmaması için pist bombalandı. Ayrıca, pistteki bazı helikopterler de F-4’lerce vuruldu. 

"Devlet düşmanlarını etkisiz hale getirin"

TRT’de bildiri okunmasının ardından, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın bir telsiz konuşması yaptığı, bu konuşmanın polis teşkilatı üzerinde ‘etkili olduğu’ belirtildi. Başsavcı, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’le iletişime geçti. Yeldan, sık sık konuşması mandallanmasına rağmen tüm polis teşkilatına şu mesajını ulaştırdı: “İlimizde ve ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, düzeni bozmaya girişen şahısların Türk polisi tarafından gözaltına alınması noktasında tüm birimlerimizi uyaralım. Bu kanunsuzdur, anayasal suçtur, devletimizin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur.” Bu anonsun ardından polis teşkilatındaki tereddüt ortadan kalktı ve hassas noktalar koruma altına alındı. 

İl Jandarma Komutanı planı tersine çevirdi

Ankara İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Korkmaz, kendisini makamında otomatik silahlar ile rehin alan FETÖ mensubu subayların elinden sabaha karşı kurtulmayı başardı. Albay Korkmaz, kendisini kurtarmaya gelen destek kuvvetler ile iş birliği içinde planı tersine çevirerek yaklaşık 200 askeri gözaltına aldı

 

 

 

Pilotlar uçmadı mühimmat yüklenmedi

Darbe girişiminde bulunan askerlerce üs olarak kullanılan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında olay gecesi yaşananlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Darbeci subayların uçaklara bomba ve yakıt yüklemede görevli personele, “Türkiye’nin geleceği için önemli bir harekat var” dediği öğrenildi. Bu sayede personelin uçakları yüklü miktarda mühimmatla doldurduğu anlaşıldı. Darbe girişimine katılmak istemeyen, uçmayı kabul etmeyen üs komutanlığında görevli bir pilot binbaşı darp edildi. Bazı pilotlar ise, üsten kaçmaya çalıştı. Uçaklara ikmal yapan personele ilerleyen saatlerde Hava Lojistik Komutanlığından gelen emirler üzerine, darbe girişimi ortaya çıktı. Bunun üzerine, mühimmat yüklemek istemeyen uçak bakım personeli silahla tehdit edildi. Askerlerden bazıları çeşitli bahaneler üreterek uçakların havalanmasına engel oldu. Personel yakıt konusunda da yardımcı olmadı ve üssü terk etti. Emir üzerine bazı üslerdeki jetler darbe girişiminde bulunan uçaklara müdahale için havalandı ve darbeci pilotlara havada yakıt sağlayan uçaklar indirildi.  

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...