Kayseri'de 2 polis müdürü tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Kayseri'de 2 polis müdürü tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekiplerince darbe girişimi sırasında Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 vali yardımcısı, 1 ilçe emniyet müdürü ve 1 komiser tutuklandı.

TEM ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma sonucu açığa alınan Kayseri Vali Yardımcıları Gökhan Azcan ve Mehmet Arı ile Hacılar ilçesi Emniyet Müdürü Uğur Bayrak, aynı ilçedeki komiser Ahmet Aktaş sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklandı. Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesi, Hacılar İlçesi'nde minarelerden sala okunmasını engellediği öne sürülen Hacılar ilçe Kaymakamı Yasin Tikdağ ile Akkışla İlçesi Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak açığa alınmalarından sonra kayıplara karıştı. 
KAPATILAN 25 OKUL VE 12 DERSHANE YÖNETİCİ MİLLİ EĞİTİMDE
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY kapsamında 25 okul 12 dershane kapatıldı. Okul ve dershanelere gitmek için Milli Müdürlüğü'nde görevli öğretmenler, maliye ve polis ekipleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Yapılan planlama ile görevliler kapatılan okul ve dershanelere giderek incelemede bulundu.
Bu arada bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kanun hükmündeki kararname ile Kayseri’de FETÖ/PDY kapsamında 7 dernek ve 2 hastanenin faaliyetlerine son verildi.Kayseri bu gün 7 sendika, 25 okul,12 dershane, 7 dernek ve 2 hastane kapatıldı.  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY kapsamında 7 sendika,7 dernek ve 2 hastanenin faaliyetlerine son verildi. Kapatılan hastanelerin Kayserigöz ve Hacettepe Fizik Tedavi, derneklerin ise Kimse Yok mu Yardım Derneği, Kayseri Gönüllü Eğitim Derneği, Kılıçarslan Eğitim Kultür ve Dayanışma Derneği, Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), Enerji Verimliliği Kayseri Şubesi Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) olduğu belirlendi. Bu arada, Kayseri’de yine FETÖ soruşturmasında Aktif Eğitimciler Sendikası, Ufuk Sağlık Sen, Ufuk Büro Görevlileri, Ufuk Kultür ve Sanat Hizmetleri, Ufuk Tarım Orman Hizmet Sendikası, Ufuk Enerji ve Sanayi, Maden Sendikası ile Ufuk Bayındırlık İnşaat Hizmetleri sendikası da kapatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...