'Duşakabinoğulları' diyen profesör de gözaltında

Düzenleyen:
'Duşakabinoğulları' diyen profesör de gözaltında

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı'ndaki karşılama törenlerinde, tarihteki Türk devletlerini temsil eden kıyafetler giyen askerlere ''Duşakabinoğulları'' diyerek dalga geçen Prof. Dr. Hasan Herken gözaltına alındı.

Denizli'de darbe girişimi sonrası Pamukkale Üniversitesi'nde açığa alınan 43 akademik ve idari personel arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihteki Türk devletlerini temsil eden kıyafetler giyen askerlerle devlet büyüklerini karşılama fotoğrafına yapılan, "Duşabakinoğulları" yorumu ile Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Hasan Herken de var.

"DUŞAKABİNOĞULLARI"

Cumnurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama törenlerinde, tarihteki Türk devletlerini temsil eden kıyafetler
giyen askerlerin fotoğrafları büyük ilgi çekmişti. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Ocak 2015'te twitter'da "Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?" diye sorunca bir kullanıcı "Duşakabinoğulları" yanıtını vermişti. Bu espri sosyal medyada çok paylaşılmıştı.

DEKANLIKTAN İSTİFA ETMİŞTİ

Hasan Herken AK Partililer'den gelen tepkiler üzerine dekanlık görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Hasan Herken dün de Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu iddia edilen 42 öğretim üyesiyle birlikte açığa alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...