Darbe yanlılarının Borsa İstanbul'a baskın anı

Düzenleyen:
Darbe yanlılarının Borsa İstanbul'a baskın anı

GÜNDEM Haberleri

İstinye'de bulunan Borsa İstanbul binasında darbe girişimi gecesi yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde, darbe yanlısı askerler Borsa İstanbul'un İstinye'deki binasına da baskın düzenledi. Güvenlik kamerasına yansıyan baskın görüntülerinde askerlerin saat 23.45 sıralarında Borsa İstanbul'a girdiği görülüyor. 

Çevre güvenliği alan askerler içeri giriyor ve bir süre sonra çevrede vatandaşlar toplanarak içeri girmeye çalışıyor.Bu sırada bir TOMA olay yerine geliyor.İçeri girmeye çalışırken ateş ediliyor. Kurşunlardan biri TOMA'nın sürücüsü polis memuru Şevket Uzun'a isabet ediyor. Yaralanan polis bir müddet daha aracı kullanarak olay yerinden uzaklaşıyor. Hastaneye kaldırılan Uzun, kurtarılamayarak şehit oldu.
 
ASKERİN VURULMA ANI KAMERADA

Bir süre sonra olay yerine özel harekat polisleri geliyor. Polisleri gören askerler içeri kaçıyor. Bu sırada bir asker vuruluyor. Özel harekat polisleri içeri girerek 11 askeri yakalıyor. Olaylarda Fatih Satır isimli vatandaş da hayatını kaybedenler arasında.

DARBECİ KOMUTAN FİRAR ETTİ

31 kişinin de yaralandığı olaylar sırasında bir uçaksavar 10 tüfek ele geçirildi. Polisin yaptığı tespitlere göre askerlerin komutanı Binbaşı Murat Çelik olay sırasında kaçarak kayıplara karıştı. Çelik'i arama çalışmaları devam ediyor.

Kanlı baskına katılan erlerin, binbaşı Murat Çelik'in, "Ateş etmezseniz kıyamet günü peygamberimizin şefaatinden mahrum kalırsınız" dediğini söylediği öğrenildi.

İL JANDARMA KOMUTANI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürcan Sercan ile yardımcısı Albay Haydar Yalın gözaltına alındı. Sercan ve Yalın'ın gözaltına alınması polis kamerası tarafından da görüntülendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...