Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Başkanlığında OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu

Düzenleyen:
Başbakan Başkanlığında OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. OHAL'le ilgili Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BAŞKANLIĞINDA OLUŞTURULDU

Genelgeye göre OHAL'e ilişkin olarak ilgili mevzuatta öngörülen görevleri koordine etmek üzere, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ın katılımıyla OHAL Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

İLLERDE KORDİNASYONU VALLİLER YAPACAK

Genelgede, "Kurul tarafından alınan kararlar tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlar tarafından süratle uygulamaya konulup gecikmeksizin sonuçlandırılacaktır. Olağanüstü hal uygulamasının illerde koordinasyonu il valileri tarafından yerine getirilecektir" denildi.

GENELGE KAMU DÜZENİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, 15 Temmuz'da anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik devlete ve millete karşı darbe girişiminde bulunulduğu belirtildi. Darbe girişiminin milletin şanlı direnişiyle başarısız olduğu ifade edilen genelgede, menfur girişimi tertip eden, destekleyen veya bu ihanet ve terör şebekesi ile iltisaklı, irtibatlı ya da müzahir tüm unsurlarla mücadelenin çok daha etkili ve süratli bir şekilde yürütülmesinin, kamu düzeni ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

OHAL KARARI TBMM'DE ONAYLANDI

Genelgede, bu çerçevede anayasanın 120. maddesi ile 25 Ekim 1983 tarihli, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, 20 Temmuz 2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla ülke genelinde 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01.00'den itibaren 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan edildiği ve kararın TBMM Genel Kurulu'nun 21 Temmuz 2016 tarihli 117'nci birleşiminde onaylandığı hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...