Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nöbet sürüyor

Nöbet sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, İzmir, Aydın ve Manisa'da demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

İzmir Konak Meydanı'nda FETÖ darbe girişimine tepki için gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti", yoğun katılımla sürüyor. Valilik önündeki platformun etrafında toplananlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.
Alanda, "Bu vatan bu bayrak bizim", "Vatan için nöbetteyiz. Darbe ve cuntaya hayır. Tek yürek tek millet", "Vatana bayrağa ihanet edene merhamet edilmez, FETÖ'ye idam", ve İngilizce yazılı "Onlar onurlu Türk askeri değil, Gülen'in üniforma giymiş teröristleriydi" pankartları dikkati çekti.
Zaman zaman meşaleler yakıp tekbir getiren alandakiler, AA'nın hazırladığı ve yayınladığı "15 Temmuz'da ne oldu?" başlıklı darbe girişimiyle başlayan süreçte yaşananların özetinin yer aldığı videoyu da izleyip alkışladı.
Sahnede söz alanlardan Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, Türkiye'nin büyük tehlike atlattığını belirterek, şöyle konuştu:
"Girişim Alevisi Sünnisiyle Türk'ü Kürt'üyle tüm halkımıza yapıldı. Bu milletin haksızlıkların karşısında bir olduğunu unutmuşlar. Bu olağanüstü dönem, umarım kısa sürede sona erer. Şeytani paralel yapı ve uzantıları, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istiyor. Canlarım, lütfen bu oyuna gelmeyelim. Alevisi Sünnisiyle tek tırnağız, bu vatan bizim."
İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneğinden gençlerle sahneye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da mazlumların yanında durduklarını, şimdi de onların Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.
"Onlar bizim yanımızda, siz hainler neredesiniz?" diyen Turhan, "Bu milletin karşısına gelin, sizi tükürükleriyle boğsunlar." ifadesini kullandı.
Darbe girişimine karşı duruşla ilgili dünya basınından örnekler okuyan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da tüm dünyaya vatan sevgisinin nasıl olduğunun gösterildiğini dile getirdi.
Vali Erol Ayyıldız da valilik makamının balkonuna çıkarak alandakileri selamladı.
- Uşak
Uşak'ta belediye önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ile kent meydanına kadar yürüdü.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin ve şehitler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Mehmet Bilir'in katılımıyla mevlid okundu.
Şehit polis Çetin'in babası Hüseyin Çetin, yaptığı konuşmada, oğlunun demokrasi uğruna vatan için şehit düştüğünü belirterek "Vatan sağolsun, bir Mehmet gider bin Mehmet gelir, hiç üzülmüyorum, hepinizden Allah razı olsun, oğlum vatan için şehit oldu." dedi.
Uşak Valisi Ahmet Okur ise devletin milletin geleceğine kast eden hainlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü, demokrasi mücadelesine destek veren Uşaklıları kutladığını ifade etti.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da birlik beraberlik mesajı vererek alanları terk etmeyeceklerini söyledi. 
Geceye şehit polis Çelik'in eşi Sevgi, kızı Sümeyya, oğlu Yusuf Emir, annesi Nazife Çetin ile AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder katıldı.
- Aydın
Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan 64 yaşındaki Bişar Tay, Ağrı'dan 30 yıl önce Aydın'a göç ettiklerini, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokaklara çıktıklarını söyledi.
Tay, evde yatmanın değil ülkeye sahip çıkmanın zamanı olduğunu belirterek, "Çünkü vicdanımız bunu kabul etmiyor. Allah FETÖ’yü kahretsin. Allah onlara fırsat vermesin. Bu Türkiye Cumhuriyeti çok cumhurbaşkanı gördü ama Recep Tayyip Erdoğan gibisini görmedi. Allah ondan razı olsun." dedi.
60 yaşındaki Firdevs Durmuş ise "Vatanımızın ve milletimiz için buradayız. Ölünceye kadar meydanlardayız. Biz burada var olduğumuz sürece kimse Cumhurbaşkanımıza bir şey yapamaz." ifadelerini kullandı.
- Manisa
Manisa Manolya Meydanı'ndaki protesto gösterisinde darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için Kuran okundu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, yaptığı konuşmada, bu kalkışmanın, sıradan bir darbe olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu darbenin de ötesinde bir hareket. Darbenin bile kendi içinde bir hukuku var, bir ahlakı var. Millete karşı, millet egemenliğine karşı her hareket ahlaksızlıktır elbette." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...