‘Kurtuluş Savaşı’nın gizli kahramanı TGRT Haber

Düzenleyen:
‘Kurtuluş Savaşı’nın gizli kahramanı TGRT Haber

GÜNDEM Haberleri

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören haykırıyordu: “Bu bir var olma, yok olma mücadelesidir; enerjimizin, terimizin, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız!”

Temmuz akşamı Türkiye önce şaşkınlığa, sonra şoka girdi. 
İlk haber Boğaz köprülerinden geldi. 
Bir grup asker köprüleri tek yönlü olarak trafiğe kapatmıştı.
Önce herhangi bir terör olayı sanıldı.
Daha sonra özellikle Ankara ve İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen haberler olayın bir “üniformalı terör“ olduğunu göstermeye başlamıştı.
İnsanlarımız büyük bir boşluğa düştü.
Ne yani, 2016 yılında, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanına, seçilmiş bir hükümete karşı darbe mi yapılıyordu?
Terörle mücadele eden bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı ve hükümetle uyum içinde çalışan, şehit cenazelerinde dua eden, namaz kılan bir Genelkurmay Başkanı isyana mı kalkışmıştı?
Şaşkınlık içinde, bir açıklama, bir ya-lanlama, bir haber bekleyen insanlarımızın imdadına TGRT Haber yetişti.
Özellikle Medya Grup Başkanı Aslıhan Ören’in sevk ve idare ettiği ekip önce AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’yi yayına bağladı.
İnsanları sokağa davet eden ilk isim Temurci oldu.
Genç İl Başkanı bas bas bağırıyordu korkusuzca: “Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür! Halkımızı sokaklara davet ediyorum.”
TGRT ekibi kısa sürede Başbakan’a ulaşmayı da başarmıştı.
‘Kurtuluş Savaşı’nın gizli kahramanı TGRT Haber

BAŞBAKAN’DAN VATANDAŞA DAVET
Binali Yıldırım TGRT’nin yayınında insanları sokağa davet eden konuşmasını yaptığında saat tam olarak 23.59’du:
“Sizin aracılığınızla vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur: Bir kalkışma olduğu anlaşılıyor. Bunun büyük boyutta olduğunu düşünmüyoruz. Emir komuta içinde olduğunu düşünmüyoruz. Alt kademede kuruma itaatsizlik eden bir grubun hareketi, kalkışmasıdır. Demokrasiye herhangi bir şekilde zarar verecek, kesintiye uğratacak hiçbir hareket kabul edilemez ve bu işe kalkışanlar en ağır şekilde cezalandırılacak. 
Darbelere vatandaş prim vermiyor. Vatandaşımız yaşanan komediyi görüyor. Vatandaşlarımızı demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
İLK OLARAK BATUHAN  YAŞAR “PARALEL” DEDİ
Devletten gelen bu ilk ses vatandaşı kısmen rahatlatmıştı. 
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar çıktı ekrana:
“Araştırmalarımıza göre Genelkurmay bu işin içinde değil, hatta TSK’nın mail adresi ele geçirilip kullanılarak acemice bir bildiri hazırlanmış.
Ordunun içinde küçük bir grup bu kalkışmayı yapmaya çalışmış, bunu öğrendik. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. 
Ankara, İstanbul ve İzmir’de bu kalkışmanın emarelerini görmekteyiz. Paralel yapıyla ilişkili kişilerin bunu yapmaya çalıştığını öğrendik. 
Genelkurmay’ın internet sitesi ele geçirilmiş ve çok da ordunun üslubuna uygun olmayan bir bildiri hazırlanmış.
Bir yandan da hükümetin görevinin başında olduğunu söylemeliyim. Az önce TGRT’de Başbakan konuştu zaten.”
GÖKÇEK’TEN SERT AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da TGRT Haber yayınına alındı.
Gökçek en sert ifadelerle darbecileri lanetledi ve “Bunlar bir halt edemez. Ben bu yayından sonra sokağa çıkacağım. Bütün vatandaşlarımızı dışarıya davet ediyorum” diye bağırdı.
BİR AN TEREDDÜT ETMEDİK
Bütün bunlar, bu yayınlar, diğer kanalların “Ordu yönetime el koydu” türünden yayın yaptığı, darbecilere karşı “ihtiyatlı davrandığı”, TRT’nin işgal edildiği saatlerde oldu.
Ve, TGRT gece boyunca, başından sonuna darbecilerden yana, onlardan korkan tek ama tek kelimeye yer vermedi.
İlk dakikadan son dakikaya “Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin yanındayız. Öleceksek ölelim” dedi.
Bunu ekran gerisinden Mücahid Ören ve Aslıhan Ören bütün ekibe tekrar tekrar söylerken, ekrandaki Nuri Elibol ile Batuhan Yaşar da millete söylüyordu:
“Öleceksek bu gece ölelim!”
DARBEYİ AKAMETE UĞRATAN BAĞLANTI
TGRT bir büyük işi daha başardı o gece... Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’yı buldu. O kara gecede ilk kez yüksek rütbeli bir komutanın şu sözü rüzgârı tersine çevirdi: “Bu eşkıyalara bu ülkeyi bırakmayacağız!”
Bu söz çok ama çok önemliydi.
Hatta belki insanlar bu duruşla bu işin önlenebileceğine inandı.
CUMHURBAŞKANI TGRT HABER’DE
Ve nihayet öldürücü darbe geldi. TGRT Haber Cumhurbaşkanı’na bağlanmayı başardı ve Erdoğan ilk kez bu kanalda insanları sokağa davet etti. (Cumhurbaşkanı sonraki günlerde bir başka vesile ile bu hakkı teslim etti.)
Medya Grup Başkanı Aslıhan Ören, “O gergin ve belirsiz saatlerde davet ettiğimiz hâlde ekrana çıkmaya korkan insanlar şimdi demokrasi kahramanı gibi televizyonlarda gürlüyor” diyor.

‘Kurtuluş Savaşı’nın gizli kahramanı TGRT Haber

SELİM TEMURCİ: TGRT Haber tarihî hizmet yaptı 

AK Parti’ni genç ve başarılı il başkanı Dr. Selim Temurci, ilk bağlantıyı yaptığı ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya çağırdığı TGRT Haber’e teşekkür etti.
Temurci, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizin hep birlikte gösterdiği cesaret ve kararlılıkla başarısızlığa uğratıldı” dedi.
O kara gecede başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kendisinin çağrılarını milletimize duyuran TGRT Haber’in tarihî bir hizmet yaptığını belirten Selim Temurci, “O günden ve o çağrılardan beri bütün siyasi partilerimiz ve her kesimden insanımız, darbeye karşı meydanlara çıkmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...