Irmağının akışına ölürüm Türkiye’m

Düzenleyen:
Irmağının akışına ölürüm Türkiye’m

GÜNDEM Haberleri

“Baş koymuşum Türkiye’min yoluna / Düzlüğüne yokuşuna ölürüm / Asırlardır kıratımı suladım / Irmağının akışına ölürüm Türkiye’m” sözleri nöbette dillerde dolaşıyor...

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın 23 sene önce bestelediği “Türkiyem” türküsü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine tepki amacıyla meydanlarda “demokrasi nöbet”i tutan vatandaşların en çok dinlediği eserler arasında yer alıyor. “Türkiyem” şiirinin 2008 yılında vefat eden Dilaver Cebeci’ye ait olduğunu aktaran Yıldızdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1993 yılında besteledim. Fikriniz, inancınız, felsefeniz, bölgeniz, lehçeniz ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan kimsenin bu şiire, bu bakış açısına ‘hayır’ demesi mümkün değil. Çünkü Türkiyem’in sözlerinde ‘ben, sen, o’ yok. Bu cennet vatanın tarihi, ruhu, yüreği, aşkı ve sevdası var. Böyle bir şiire, böyle bir besteyi Mevlam bana nasip etti, sonsuz şükür. Meydanları dolduran milyonlara ‘Türkiyem’ tercüman oldu. Çünkü bu türküde ayrılık gayrılık yok, ocu bucu yok, ak kara yok, baş ayak yok. Bu türküde, dünyada eşi benzeri olmayan bu cennet vatan ve bu vatan aşkıyla hür ve bağımsız yaşamak isteyen 79 milyon asil Türk milleti var.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...