Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gölbaşı'nı bombalayan pilotun kan donduran ifadesi

Düzenleyen:
Gölbaşı'nı bombalayan pilotun kan donduran ifadesi

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe gecesi Gölbaşı Polis Özel Harekat Okulunu bombalayarak 42 kişinin ölümüne neden olan pilotun kan donduran ifadesi ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine ilişkin tutuklanan Pilot Yarbay Mustafa Azimetli, savcılık ifadesinde, darbe girişimi gecesi saat 19.00'da Albay Ahmet Özçetin'in darbe yapılacağını bildirdiğini belirterek, "Gölbaşı Özel Harekat binasında uçuş yapacağımı ve bir hareketlilik halinde de müdahale etmemi söyledi." dedi.

HANGARDAN HELİKOPTER ÇIKINCA VURMUŞ

Azimetli, Gölbaşı'nda bir saatin sonunda helikopter hangarından iki helikopter çıktığını görmeleri üzerine atış yapmaya karar verdiğini öne sürerek, birinci uçağın helikopteri lazerle işaretlediğini, ikinci uçağın ise bombaladığını aktardı.

HAFTA SONU KURSLARA GİDEREK KAZANMIŞ

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinde Pilot Yarbay Mustafa Azimetli, hafta sonları kurslara giderek, 1991'de Maltepe Askeri Lisesini kazandığını,1995'te de Yeşilyurt'ta bulunan Hava Harp Okuluna girdiğini anlattı.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz sabahı komutanın bulunduğu 143. Filo'da göreve başladığını belirten Azimetli, şunları kaydetti:

"DARBE YAPILACAĞINI DUYUNCA SORGULAMADIM"

"Hakan Evrim odama geldi. Teröristle mücadele harekatı olacağını söyledi ve uçaklara mühimmat yüklememi emretti. Albay Ahmet Özçetin kurmay pilotlara kalmasını söyledi. Akşamüstü de bir misafirin geleceğini söyledi. Tümgeneral Mehmet Dişli ve bir de ismini hatırlamadığım tuğamiral vardı. Saat 18.00'de bizim filoya geldiler. Ben 14.00'ten 18.00'e kadar filoya gelen misafirleri karşıladım. Saat 19.00'da Ahmet Özçetin darbe yapılacağını bildirdi. Ben bu durumu sorgulamadım. Gölbaşı Özel Harekat binasında uçuş yapacağımı ve bir hareketlilik halinde de müdahale etmemi söyledi."

HELİKOPTERİN HANGARDAN ÇIKTIĞINI GÖRÜNCE ATIŞ YAPMIŞ

Saat 22.00 civarında diğer pilotlarla birlikte 141. Filo'ya gittiklerini söyleyen Azimetli, "Uçuş kıyafetlerimi giydim. Benim uçağımda Ekrem Aydoğdu, arkasında da ben vardım. İkinci uçakta 1. Pilot Üsteğmen Çetin Kaplan, 2. Yüzbaşı Ertan Koral vardı. Benim uçağımda bulunan hedefleme kod adlı sistemi bilmediğimden, 1. Pilot Ekrem Aydoğdu uçağa bindi. 22.45-23.00 gibi kalkıp Gölbaşı'nda beklemeye başladık. Bu uçuşun bir uçuş planlaması olmadığından 'Aslan-1' olarak çağrı adını verdiler. Bölgede bir saat bekledik, herhangi bir hareket olmadı. Bir saatin sonunda helikopter hangarından iki helikopter çıktığını gördük. Bunun üzerine atış yapmaya karar verdim. Birinci uçak helikopteri lazerle işaretleme yaptı, ikinci uçak bombalama yaptı. Burada sadece bir bomba attık, onu da helikopter pistine attık. Yakıtımızın azalması sebebiyle bölgeden ayrıldık" şeklinde konuştu.

KIZILAY'DA ALÇAK UÇUŞ

Azimetli, saat 00.15 civarında yeniden 141. Filo'ya indiklerini belirterek, kalkarken kendilerine Ankara üzerinde bekleme talimatı verildiğini ifade etti. Bir müddet bekledikten sonra Yüzbaşı Ahmet Tosun'un telsizden "Kızılay'a alçak uçuş yapmasını" söylediğini anlatan Azimetli, şöyle devam etti:

PİST KULLANILAMAZ HALE GELMİŞ

"Biz de alçak uçuş yaptık. Daha sonra yakıt tükendiği için Akıncılar'a iniş yaptık. 141. Filo'ya gittim ve yakıt deposunda yetkili kimseyi bulamadım. 143. Filo'ya giderek yakıt sıkıntısı olduğunu Albay Ahmet Özçetin'e ve üssün komutanı General Hakan Evrim'e söyledim. Evrim ile depoya gittik, tankerin depoya yanaştığını gördük, nasıl boşaltıldığını bilmediğimiz için yakıt alamadık. 04.00 sıralarında Evrim ile 143. Filo'ya döndük. Elektrikler kesildi. Ahmet Özçetin ile trafoya gittik, elektriği halledemedik, tekrar filoya döndük. Sabah 08.00'de elektrik gelince yakıt yüklemeye başladık. Yakıt bölgesinde bulunan başka uçaklar üssün pistine ateş edip, pisti kullanılamaz hale getirdi."

GÖZALTINA ALINANA KADAR LOJMANDA BEKLEMİŞ

Azimetli, daha sonra 143. Filo'daki odasına geçip 11.00'e kadar beklediğini belirterek, pistin tekrar bombalanmasının ardından lojmana gittiğini ve gözaltına alınana kadar orada beklediğini anlattı.

"AKIN ÖZTÜK'ÜN ZORLA TUTULDUĞNU GÖZLEMLEMEDİM"

"Talimatı Albay Ahmet Özçetin'den aldığını" savunan Azimetli, "16 Temmuz sabah 08.00 gibi Akın Öztürk'ün 143. Filo'ya geldiğini gördüm. Halen Üs Komutanı Evrim ön tarafta duruyordu. Akın Öztürk, Hakan Evrim ile konuştuktan sonra makam aracıyla 143. Filo'dan ayrıldı. Kendisinin zorla tutulduğunu gözlemlemedim." dedi.

"ÇEVRE GÜVENLİĞİ TALİMATI VERDİM"

Azimetli, daha sonra Albay Özçelik'in 37 teğmene çevre emniyeti görevi vererek, nizamiyelere göndermesi talimatı verdiğini anlattı ve "Ben de teğmenleri gazinoda toplayıp, çevre güvenliği talimatı verdim. Teğmenlere teröristle mücadele harekatı olacağını, ayrıca filoya misafirlerimizin geleceğini söyledim" beyanında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...