Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapatılan kurumların değeri en az 100 milyar dolar

Düzenleyen:
Kapatılan kurumların değeri en az 100 milyar dolar

GÜNDEM Haberleri

OHAL'le 35 sağlık kurum ve kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. Kapatılan kurumların değeri 100 milyar doların üstünde.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle 35 sağlık kurum ve kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, bin 125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı.

Anılan kurumların ait bina ve araziler Hazine'ye kaydedilecek. İlgili kurumlar, ihtiyaca göre ilgili bakanlıklar tarafından kullanılabilecek. Edilen bilgilere göre, söz konusu varlıklar ile ilgili değerleme raporları hazırlanıyor. Konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre anılan varlıkların değeri 100 milyar doları aşıyor.

Kapatılan kurumlar arasında 15 üniversitede yer alıyor. Bunlar arasında, Türkiye'de kurulan ilk özel üniversitelerden Fatih Üniversitesi, Gaziantep'teki Zirve Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi sahip oldukları ölçek itibari ile öne çıkıyor.

400 MİLYON DOLAR

Kapatılan Fatih Üniversitesi'nde 1 ay kadar kayyum olarak görev yapan Av. Hasan Ölçer, anılan üniversite için '350-400 milyon dolar değerinde' ifadesini kullandı. Av. Ölçer, 230 bin dönüm arazi üzerine kurulu üniversitenin 16 bin öğrencisinin bulunduğunu hatırlattı. Av. Ölçer, Fatih Üniversitesi gibi, kapatılan diğer kurumların da ekonomiye kazandırılması gerektiğine işaret ediyor. El konulan varlıkların çokluğuna dikkat çeken Av. Ölçer, 'Bunlar zaten milletin malıydı' yorumunda bulundu.

ANKARA'NIN EN DEĞERLİ BÖLGESİNDE

Kapatılan Turgut Özal Üniversitesi'nin kayyumu Av. Abdulkadir Özel ise, anılan kuruma ilişkin görevlerinin kısa sürdüğünü aktardı. Av. Özel, üniversiteye ait varlıklara ilişkin ekspertiz raporu almaya vakitlerinin olmadığını aktardı. Av. Özel, Turgut Özal Üniversitesi'nin sahip olduğu yerleşke ve üzerinde bulunduğu arazilerin oldukça değerli olduğunu aktardı. Av. Özel, bir rakam telaffuz etmekten kaçınırken, Ankara'da faaliyet gösteren bir gayrimenkul uzmanı "En az 1 milyar lira değerinde" dedi. Aynı kaynak, üniversitenin üzerinde bulunduğu yerleşke için 'Ankara'nın en değerli bölgesinde ' ifadesini kullandı.

Kapatılan eğitim kurumlarının listesinde 15 tane de üniversite de yer aldı:

1- Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara)

2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)

3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)

4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)

5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)

6- Melikşah Üniversitesi (Kayseri)

7- Mevlana Üniversitesi (Konya)

8- Şifa Üniversitesi (İzmir)

9- Turgut Özal Üniversitesi (Ankara)

10- Zirve Üniversitesi (Gaziantep)

11- Kanuni Üniversitesi (Adana)

12- İzmir Üniversitesi (İzmir)

13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)

14- Gediz Üniversitesi (İzmir)

15- Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)

Kaynak: Hürriyet

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...