Manisa'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 57 kişi tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Manisa'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili 57 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Manisa'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında bin 421 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, mahkemeye sevk edilen 57 kişi tutuklandı.

Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar bin 421 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, mahkemeye sevk edilen 57 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında çeşitli kurumların yürüttüğü soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırma ve adli süreçlerin devam ettiği belirtildi.

Darbe girişimiyle ilgili bugüne kadar il genelinde hakkında adli ve idari işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının bin 421'e ulaştığının kaydedildiği açıklamada, 52 personelin gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Açıklamada, 24 emniyet müdürlüğü personeli, 1 milli eğitim müdürlüğü, 1 İşkur personeli, 25 hakim ve savcı, 3 silahlı kuvvetler personeli, 3 İçişleri Bakanlığı olmak üzere toplam 57 personelin tutuklu olduğu belirtilen açıklamada, il genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 sendikanın kapatıldığı, 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyetinin durdurulduğu, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 111 pasaportun da iptal edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Salihli ilçesinde bir çöp konteynerinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen’in konuşmalarını içeren CD’ler bulundu.

Namık Kemal Mahallesi’nde belediye temizlik işçilerinin çöp konteynırının yanında bulduğu 11 CD’den oluşan 2. ayrı set, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...