Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün sıkıyönetim planı ortaya çıktı

Düzenleyen:
FETÖ'nün sıkıyönetim planı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'cülerin hazırladığı sözde sıkıyönetim planının belgeleri ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi öncesinde hazırladığı belirtilen ve darbe sırasında yapılacakların yer aldığı "hain plan"ı ortaya çıkıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında darbecilerin, sözde "sıkıyönetim" planının yer aldığı doküman ele geçirildi.

FETÖ'nün sıkıyönetim planı ortaya çıktı
General Amiral Şube Müdürü Kurmay Albay Cemil Turhan tarafından kaleme alındığı, Personel Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün olur verdiği ifade edilen "gizli" ibareli planda yer alan maddelerden bazıları şöyle:

KENDİ İŞLEMLERİ DIŞINDA YAPILAN İŞLEMLER YOK HÜKMÜNDE OLACAKTI

"İkinci bir düzenlemeye kadar kamu yetkisiyle yapılan tüm atama ve görevlendirmeler teşkil edilen Yurtta Sulh Konseyi tarafından ve onun vereceği yetkiye istinaden yapılacaktır. Bunun haricinde yapılacak işlemler yok hükmündedir.

Meşruiyetini kaybetmiş mevcut yürütme erki görevden el çektirilmiştir. Meclis feshedilmiştir. Vatana ihanet içerisinde bulunan tüm kişi ve kuruluşların en kısa zamanda ulusumuz adına karar vermeye yetkili mahkemeler önünde hesap vermesi sağlanacaktır. 16 Temmuz 2016 saat 03.30 itibarıyla tüm hava meydanları, limanlar ve gümrük kapıları kontrol altına alınacak. İkinci bir emre kadar Türk vatandaşlarının her türlü vasıtayla yurt dışına çıkışlarına izin verilmeyecektir. 16 Temmuz 2016 saat 12.00'ye kadar limanlarımızdan hiçbir gemi ve deniz vasıtasının çıkışına izin verilmeyecektir. 16 Temmuz 03.30'dan itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tüm sahil güvenlik gemi ve botları Deniz Kuvvetleri Harekat kontrolüne verilmiştir.
FETÖ'nün sıkıyönetim planı ortaya çıktı

TÜM VALİLER GÖREVDEN ALINMIŞ OLACAKTI

Tüm valiler görevden alınmıştır. Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri illerine ait vali ve büyükşehir belediye başkanları Yurtta Sulh Konseyi tarafından ivedilikle atandırılmıştır. Diğer iller ve ilçelerdeki vali, kaymakam ile gerek görülen belediye başkanlarının yerine görevlendirilmeler sıkıyönetim komutanlığı tarafından yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde tüm il, ilçe, vali, kaymakam ve belediye başkanları için atamalar Yurtta Sulh Konseyi tarafından yapılacaktır.

Siyasi partilerin tüm faaliyetleri sonlandırılmıştır. Siyasi partiler hakkındaki diğer adli ve idari işlemler müteakip dönemde yetkili makamlar tarafından ivedilikle yerine getirilecektir.

FETÖ'nün sıkıyönetim planı ortaya çıktı
TÜM POLİS TEŞKİLATI SIKIYÖNETİM KOMUTANLARI EMRİNE ALINACAKTI

Tüm Polis Teşkilatı sıkıyönetim komutanları emrine alınmıştır. Vazifenin yerine getirilmesinde kusurlu davrananlar hakkında gereken adli ve idari işlemler sıkıyönetim komutanlıklarınca yapılacaktır.

Suçluların ve suç şebekelerinin içinde olanların ve arananların yakalanarak muhafaza altına alınması, asayiş ve emniyet temini maksadıyla sıkıyönetim komutanları, il, ilçe belediyeleri, emniyet müdürlükleri yakın iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışacaktır. Bu kapsamda vatandaşların da desteğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır."

Ayrıca planın ekinde, sıkıyönetim komutanlıkları ile sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi ve diğer atamaların da olduğu öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...