Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Büyükelçiler ve valilere operasyon

Düzenleyen:
Büyükelçiler ve valilere operasyon

GÜNDEM Haberleri

FETÖ soruşturması kapsamında ayrıca bazı merkez valileri ile kaymakamlar hakkında gözaltı kararı çıktı. 2 büyükelçi ise görevden alındı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ’nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı. Polis ekipleri, Mutlu’nun evinde arama yaptı. Daha sonra eski Vali Mutlu, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. İstanbul’da 2010-2014 yılları arasında valilik yapan Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu. Eski Vali Mutlu ile birlikte 8 merkez valisi daha hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alma kararındaki isimler şöyle: Merkez Valileri; Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır ve Ahmet Aydın. Bir hafta önce görevinden alınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir de dün sabah saatlerinde gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Nadir, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan Kaymakamlar ise şöyle: Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)...
Bu arada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik bakanlıkta yapılan çalışmalar kapsamında merkezdeki büyükelçiler Gürcan Balık ve Tuncay Babalı’nın görevden alındığını bildirdi. Çavuşoğlu, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından düzenlenen ortak basın toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanlığında FETÖ’ye yönelik herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya karşılık Çavuşoğlu, “Çalışma devam ediyor, şu an iki büyükelçiyi görevden aldık. Bunlar merkezdeki büyükelçiler” diye konuştu. Mevlüt Çavuşoğlu, iki büyükelçinin Gürcan Balık ve Tuncay Babalı olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...