Adil Öksüz'ün Akıcılar Üssü'nde ne işi vardı?

Düzenleyen:
Adil Öksüz'ün Akıcılar Üssü'nde ne işi vardı?

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü çevresinde sadece bir sivil, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak Öksüz'ün örgütün askeri havacılık imamı olduğu ve gece boyu Akıncı Üssü'nde bulunduğu anlaşıldı. Hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarılan Adil Öksüz, kayıp.

Darbe girişiminin ardından darbecilerin hava üs merkezi olarak kullandığı, Akıncı Üssü'nde 98 kişi gözaltına alındı. Askerlerin arasındaki tek sivil, Akıncı Havva Üssü'nden kaçarken saat 9.30 sıralarında yakalanan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'dü.

"Sorgusunda darbecilerle bağlantım yok tarla bakıyordum" diyen Öksüz, serbest bırakıldı. Daha sonra güvenlik kamera görüntüleri ve HTS kayıtları doğrultusunda o gece üste olduğu belirlenen Öksüz hakkında tekrar hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. ancak hiçbir yerde bulunamadı. 

Örgüt itirafçılarından alınan ifadelerde Öksüz'ün, Fethullahçı Terör Örgütü'nün kara kutusu, askeri havacılık imamı olduğu belirlendi. Hatta darbe girişimi gecesi de Öksüz'ün Fetullah Gülen'le sürekli temasta olduğu, aldığı talimatları darbeci askerlere illettiği tespit edildi.

Tüm yurtta aranan Öksüz'ün cep telefonu tespit edildi ancak bir süre sonra sinyal alınamadı. Öksüz ilk ifadesinde Keçiören'den "Tarla bakmak için taksiye bindim" Akıncı Üssü'ne gittim demişti ancak yapılan araştırmada Keçiören'den o gün herhangi bir taksinin akıncı Hava Üssü'ne gitmediği de tespit edildi. 

İfadesinde ikametgah adresi olarak gösterdiği adreslerde yapılan incelemede söz konusu iki adresteki 2 evin de boş olduğu, bir seneden fazladır kimsenin gelip gitmediği de ortaya çıktı. 

Öksüz'ün örgüt tarafından yurtdışına kaçırılma ihtimaline karşı sınır kapıları uyarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...