Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ordu'da FETÖ operasyonu: 18 tutuklama

Düzenleyen:
Ordu'da FETÖ operasyonu: 18 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Ordu’da 15 Temmuz darbe teşebbüsüne destek veren veya katılan devlet görevlilerine yönelik operasyonlarda 2’si jandarma mensubu, 11’i emniyet mensubu, 5’i eğitimci 18 kişi tutuklandı.

Ordu Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimine destek veren, müdahil olan FETÖ üyesi devlet ile sivil görevlilere karşı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında 35 kişi gözaltına alınırken, 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonlar kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde Ordu İli Sıkıyönetim Komutanı olması planlanan Jandarma Albay Yasin Ölmez ile Ordu ili ilçe jandarma komutanlıklarında görev yapan Uzman Çavuş Hayrettin Zor, Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Arı, Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Yavuz, Binbaşı İsmail Akpınar, Jandarma Yüzbaşı Serkan Yaman ve Jandarma Yüzbaşı Harun Tayfur gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bu kişilerden Jandarma Albay Yasin Ölmez ile Gürgentepe İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Uzman Çavuş Hayrettin Zor tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firar eden Gölköy Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Yüzbaşı Harun Tayfur ise her yerde aranıyor.
 
11 emniyet müdürü tutuklandı
 
Ordu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapanlara yönelik operasyonlarda ise 3. Sınıf Emniyet Müdürleri Ahmet Genç, Murat Tekiner, Ali Deniz, Uğur Tekin, Tahsin Düz, Hamza Bayındır, Mustafa Peker, 4. Sınıf Emniyet Müdürleri Murat Akkul, Uğur İlhan, Mustafa Dönmez, Oğuzhan Kuranoğlu, Ahmet Tangu, Sezai Kırca, Numan Türer, Şaban Ali Özer ve Polis Memuru Harun Yılmaz hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Halen teslim olmayan Numan Türer, Şaban Ali Özer ve Hamza Bayındır hakkında yakalama kararı çıkarılırken, diğer gözaltına alınan 11 emniyet mensubu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ek gözaltı kararı çıkarılan Tahsin Düz ile Mustafa Peker’in sorguları ise sürüyor.
 
1’i müfettiş 5 eğitimci cezaevinde
 

Darbe teşebbüsüne destek veren Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden FETÖ’nün Ordu il imamı öğretmen Ali İhsan Korkmaz, Nitat Ateş, Mehmet Güney, Yusuf Akarsu, Fatma Demirel Öztürk, Seyrat Yıldız Kırkaya, Mustafa Tetik, Orhan Ekiz, İbrahim Çiçek, müfettiş Adil Uzun, memur İsmail Aldı, öğretim görevlisi Serkan Karataş, emekli öğretmen Ali Tomakin ve Musa Tomakin gözaltına alındı. Ali İhsan Korkmaz ve müfettiş Adil Uzun, öğretmen Mehmet Güney, Mustafa Tetik ve Erhan Epçim tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nitat Ateş ve Fatma Demirel Öztürk hakkında adli kontrol kararı çıkarılırken, Yusuf Akarsu ise serbest bırakıldı. Gözaltının ardından kayıplara karışan öğretmen Seyrat Yıldız Kırkaya hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...