Efkan Ala: Türkiye genelinde 15 bin 846 kişi gözaltında

Düzenleyen:
Efkan Ala: Türkiye genelinde 15 bin 846 kişi gözaltında

GÜNDEM Haberleri

Özel bir televizyon kanalına konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala Türkiye genelinde 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bunların 8 bin 133'ünün tutuklandığını söyledi.

Özel bir televizyon kanalına konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Ala'nın konuşmasından notlar şöyle:

"HAKAN FİDAN 'BİZİ BOMBALIYORLAR' DEDİ"

"Darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan "Bizi bombalıyorlar" dedi.

8 BİN 133 KİŞİ TUTUKLU

Darbe girişimi sonrası ülke genelinde 15 bin 846 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltına alınanların 10 bini askerdir. Şu ana kadar tutuklu sayısı da 8 bin 133'tür.

ASKERİ OKUL ELEŞTİRİSİ

Askeri okullarda düzenleme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine çocukların önce normal okullarda okuyarak şekillenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ala, 'Bence 12-13 yaşındaki çocukları alıp yetiştirmek yanlış.' dedi.

"OHAL, DEVLETİ DÜZENE SOKMAK İÇİN"

Olağanüstü hal durumunun devleti düzene sokmak için olduğunu belirten Ala, vatandaşların sosyal hayatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

"IŞİD NEYSE FETÖ ODUR"

FETÖ örgütü Türkiye'nin Boko Haram'ıdır. Yalan söyleye söyleye dışarıdan görünmediklerini sanıyorlar. FETÖ'nün IŞİD ile bağlantısı çıkabilir. IŞİD neyse FETÖ odur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...