Topbaş'tan dünyaya mektup: ‘Ha FETÖ ha DAEŞ’

Düzenleyen:
Topbaş'tan dünyaya mektup: ‘Ha FETÖ ha DAEŞ’

GÜNDEM Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon ile dünya şehirlerinin belediye başkanlarına Türkiye’de yaşanan hain darbe girişimi ve FETÖ Terör Örgütü hakkında bir mektup gönderdi.

Topbaş mektubunda, “Saygıdeğer Mevkidaşım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ülkemiz tarihindeki en menfur terör saldırısını dile getirmek üzere bu mektubu yazmaktayım.15 Temmuz 2016 tarihinde uzun yıllardır ABD’nin Pensilvanya şehrinde yaşayan Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyesi hainler; ülkemizdeki demokratik düzene, insan haklarına, istikrara ve huzura karşı affedilemeyecek bir darbe girişiminde bulunmuştur.  Asker üniformasını giymiş caniler tereddüt etmeden silahları halka doğrultmuş, kamu düzen ve huzurunun teminatı olan emniyet birimlerini bombalamış, ağır silahlarla taramış, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ının bulunduğu otele tam teçhizatlı komandolar ile öldürme amacıyla saldırıda bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın, aziz halkımızı demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara, sokaklara davet etmesiyle dünya tarihinin şahit olduğu en büyük demokrasi mücadelelerinden birisi verilmiştir. Halkımız tüm farklılıklarını bir kenara bırakmış, meydanlara çıkarak darbeye hayır demiştir. FETÖ’nün DAEŞ’ten hiçbir farkı yoktur. Bu sebeple yerel yönetimler olarak, bu ve benzer sinsi faaliyetlere karşı çok duyarlı olmalı ve kentlerimizdeki yapılanmalarına son vermeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...