Anıtkabir'de YAŞ üyelerile ilgili çarpıcı detay

Düzenleyen:
Anıtkabir'de YAŞ üyelerile ilgili çarpıcı detay

GÜNDEM Haberleri

YAŞ toplantısı öncesi YAŞ üyesi komutanlar ve Başbakan Binali Yıldırım Anıtkabir'i ziyaret etti. Bu yıl komutanların emir subaylarının yanlarında olmaması ise dikkat çekti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Anıtkabir defterine yazdığı mesajda, "Demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır" dedi.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde saat 11.00'de toplanacak.

İLK KEZ EMİR SUBAYLARI YOK

YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Her YAŞ toplantısı öncesi gerçekleştirilen ziyarette bu kez dikkat çeken bir ayrıntı vardı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının yer almadığı görüldü.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da sık sık askerlerle konuştuğu görüldü.

'İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN ZAFERLE ÇIKTIK'

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Anıtkabir özel defterine şu mesajı yazdı:

"Demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Ülkesine demokrasisine kahramanca sahip çıkmış milyonlarca insanımız gözünü kırpmadan şahadete koşmuştur. Devletimize milletimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır. YAŞ kararlarının ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Huzurunda bir daha ifade etmek isterim ki, bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacaktır, bu bayrak kanımızın son damlasına kadar dalgalanacaktır. Bu ezanlar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacaktır. Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...