Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gülen'in akrabası olan 'Abla' tutuklandı

Düzenleyen:
Gülen'in akrabası olan 'Abla' tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İzmit'te polisin operasyonu ile cemaat evlerini boşaltırken yakalanan terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in akrabası olduğu iddia edilen Ş.G. tutuklanırken, E.D ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen’in akrabası olan ve cemaatte 'abla' kod adıyla bilinen Ş.G. isimli kadın Kocaeli’de öğrencilerin kaldığı cemaat evlerini boşaltırken yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Ş.G. tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan son operasyonda, FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen’in akrabası olduğu iddia edilen Ş.G. ve yanındaki E.D. isimli kadınlar, Kocaeli’de gözaltına alındı. Cemaate yakınlığı ile bilinen dershane ve okullarda eğitim gören öğrencilerin kaldığı yaklaşık 10 evden sorumlu olduğu iddia edilen Ş.G. ve E.D., Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan cemaat evlerini boşaltmaya çalışırken yakalandı. 

Adliyeye sevk edildiler 
Cemaat evlerinde kalan öğrencilerden kişi başı 350 TL aldıkları iddia edilen Ş.G. ve E.D. isimli kadınların yapılan üst aramalarında evlerin anahtarları da ele geçirildi. Her evde 4 ile 6 arasında kız öğrencinin kaldığı ve evlere verilen isimlerle öğretmenlerin kodlanan evlere öğrencileri yönlendirdiği öğrenilirken, evleri boşaltırken yakalanarak gözaltına alınan Ş.G. ve E.D. emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. 

Ş.G. tutuklanırken, E.D ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...