Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15 Temmuz gazisi kanlı geceyi anlattı

Düzenleyen:
15 Temmuz gazisi kanlı geceyi anlattı

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi gecesi Tuzla Orhanlı gişelerde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybeden Üzeyir Civan o kanlı geceyi anlattı. Üzeyir Civan'ın kolunun koptuktan sonra yaşananlar ise cep telefonu tarafından kaydedildi.

15 Temmuz gecesi, darbe girişimi öğrenen Üzeyir Civan darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybetti. Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki darbeci askerlere engel olmak için sokağa çıkan Üzeyir Civan Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerilerin müdahalesine maruz kaldı. Ailesiyle birlikte Orhanlı gişelerde yol kesen askerler tarafından yaylım ateşine tutulan Üzeyir Civan elinden yaralanırken bir kolunu da koptu.
 
“Askerle polis kardeştir' diye bağırdım”
 

Kolu koptuğu için üzülmediğini söyleyen Üzeyir Civan, “Vatandaş olarak bu vatanımızı korumak için bir şeyler yapmalıydık. O niyetle biz bulunduğumuz yerden eşlerimiz, çocuklarımızla beraber Sabiha Gökçen Havaalanı gidelim oraya hakim olalım dedik. Başbakanımızın evinin önünden geçerek havaalanına gidelim dedik o istikamet tıkalıydı. Tıkalı olunca 'Orhanlı tarafında havaalanına giriş yapalım' dedik. Orhanlı gişeleri geçtikten sonra orada insanlar yığılmaya başlamıştı. Araçlarımızdan indikten sonra gişelerin o tarafa doğru yöneldik. Ama o tarafa giderken bir kardeşimiz korkulu gözlerle geri geri çıkıyordu. '3- 4 tane polis kardeşimizi orada vurdular' dedi. Tabii ben yerimde duramadım. 'Polis kardeşlerimizin yanına gidim' dedim, 'destek verelim' dedim. Bariyerlerin üzerinde çıktım. 'Askerle polis kardeştir' diye bağırdım. Bariyerlerden indim” dedi.
 
20- 30 metre ilerde askerlerin olduğunu gören Civan, “Onları orada görünce heyecanla üzerine koşarak gittim. 'Durun yapmayın, silahlarınızı bırakın, hepimiz kardeşiz' derken, O esnada çınlama sesi duydum. Koluma sanki elektrik çarptı. Hemen kendimi emniyete almak için yere çömeldim. Yere çömeldikten sonra şöyle bir toparlanayım dedim. Baktım sağ elimin üstünde şarapnel parçası gibi bir şey var. Daha sonra ben o vaziyette tekrar 'ben doğrulayım' dedim. O esnada kolumda bir ağırlık hissettim. Anladım ki kolum kopmuştu” şeklinde konuştu.

Gazi kızı ve gazi annesi olan Fatma Civan Cumhurbaşkanına görmeden ölmek istemiyor
 

Oğlu Üzeyir Civan gibi babası da gazi olan 88 yaşındaki Fatma Civan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen Civan, “Babam gazi, oğlum da gazi oldu. İftihar ediyorum ama anayım içim çok yanıyor. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek Ben Recep Tayyip Erdoğan’ı görmeden ölmek istemiyorum. Onu göreyim ondan sonra öleyim” dedi. 
Üzeyir Civan vurulduktan sonra yaşananlar cep telefonu tarafından kaydedildi Orhanlı gişelerinde darbeci asker tarafından vurulan Üzeyir Civan’ın görüntüsü cep telefonu tarafından kaydedildi. Görüntülerde silah sesleri duyuluyor. Ardından Üzeyir Civan’ın yara aldığı ve koştuğu görülüyor. Bir müddet koştuktan sonra Civan’ın yerde kanlar içinde yattığı görülüyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...