Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte FETÖ'nün örgüt şeması

Düzenleyen:
İşte FETÖ'nün örgüt şeması

GÜNDEM Haberleri

Konya'daki düzenlenen FETÖ operasyonda "İç Anadolu bölge imamı"nın da aralarında olduğu 20 şüpheli yakalandı. Örgütün yapılanması ile ilgili önemli bilgiler ele geçirildi.

FETÖ'nün İç Anadolu yapılanmasına yönelik Konya KOM Şube'si tarafından 2 senelik yürütülen titiz çalışma sonrası operasyon için düğmeye basıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Konya merkezli 12 ilde başlatılan operasyonda İç Anadolu eyalet sorumlularının da olduğu 77 sivil imam hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında terör örgütüne finans sağlamak, kara para aklama, FETÖ yöneticiliği ve üyeliği yer alıyor. 750'ye yakın tanığın ifade verdiği soruşturma 2014 yılına dayanıyor. Soruşturmada örgütün Konya merkezli İç Anadolu sorumlularının şeması çıkarıldı.

İç Anadolu sorumlusu listede

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında 23 İlden sorumlu İç Anadolu Bölge İmamı Cemil Koca, örgütteki pozisyonu 'Molla' olduğu tespit edilen Ahmed Said Tunçpınar ve Ahmet Said Ateş'in yanı sıra 1980'den günümüze kadar değişik tarihlerde il imamlığı yapmış kilit isim Abdullah Aymaz, devlet kadrolarındaki gizli bilgilere kolayca ulaşabilen ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip 'Gölge' imam olarak bilinen Mustafa Songür'ün de olduğu 77 sivil imam bulunuyor.

İşte FETÖ'nün örgüt şeması

Gülen'in özel ekibi 'Molla'

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelere göre 'Molla' isminin örgüt lideri Fetullah Gülen'in yanında bizzat yetişip kişilere verildiği tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...