Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen tarihi açıkladı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen tarihi açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek şölende siyasetçisiyle, askeriyle, sanatçı ve sporcusuyla devletin ve milletin birlikte güçlü bir mesaj vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber - ATV ortak yayınında darbe girişimine ilişkin soruları cevaplandırdı. Meydanlardaki demokrasi nöbetinin bir hafta daha devam etmesini isteyen Erdoğan, “Benim şöyle bir teklifim var. Diyorum ki, bu demokrasi nöbetini gelecek pazar günü Yenikapı’da taçlandıralım. Ve orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz, sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımız milletimizle bir arada olsun. Siyasi parti liderleri olsun. Böylece oradan bütün Türkiye’ye mesajımızı hep birlikte verelim. O güne kadar demokrasi nöbetleri devam edecek inşallah” dedi.

Erdoğan’ın diğer açıklamalarından bazı satır başları ise şöyle:

“NE ALAKASI VAR ZİYA?”

O gece 21.30 gibi eniştem beni arıyor. Beylerbeyi Sarayı'nın orada bir hareketlilik var diyor. Bu haberi aldıktan sonra ben inanamadım. Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var dedim. Daha sonra MİT Müsteşarı'nı, Genelkurmay Başkanı'nı aradım, ulaşamadım. Arada özellikle Başbakanımızla irtibat halindeyiz. 10'a doğru Fidan'a ulaşma fırsatım oldu. Bilgileri o anda kendilerinden kabataslak aldık. Bu süreç içinde maalesef bir gerçeği tespit ettik ki burada ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Anında bazı müdahaleler yapılabildi. Uçuşu yapanlara karşı bazı karşı tedbirler alınabildi.

MİLLETİM DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

O akşam 4 televizyon kanalına cep telefonuyla bağlandım. TGRT HABER, CNN, A Haber ve NTV’ye bağlanarak vatandaşı meydanlara davet edişim ve ardından halkın buralara yürüyüşü aslında bu ülkede demokrasi mücadelesi verecek kahramanların olduğunu gösterdiler, dünyaya bir demokrasi dersi verdiler.

Bugün itibarıyla gözaltına alınan şahıs 18 bin 699 idi. Tutuklu sayısı 10 bin 137. Şehitlerimizin sayısı 237. Yaralı sayısımız 2 bin 191. Silahlı Kuvvetler içerisinde, Emniyet içerisinde, devletin diğer kurumlarında ne kadar bunlardan varsa hepsi temizlenecek. Bunun hesabını kimseye vermek zorunda değiliz.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ 

Askerî okullar kapatılacak. Tüm okullardan liseler ve mesleki okullardan rahatlıkla harp okullarına giriş olacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Bunun altında, kara, deniz, hava harp okulu olacak. Burada okuyanların hepsi lisans öğrencisi. Lisansüstü kurmaylık yerine geçmiş olacak. Harp akademilerinin yerine lisansüstü eğitimi getiriyoruz. Jandarma akademisi kurulacak.Bütün askerî hastanelerin hepsi Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Burada öyle ihanetler yapıldı ki... Sapsağlam evlatlarımız çürüğe çıkarıldı. Çürükler sağlam gösterildi.

ABD Genelkurmay Başkanı pazartesi geliyor. Geri adım atıldı. Yanlış anlaşıldım dedi. (ABD'li komutanın 'Muhataplarımız tutuklandı' açıklaması.) Bunlara anında haddini bildirmek gerekiyor. Haddini bildirmediğimiz zaman bunlar kendini haklı konuma koyuyorlar. Bir defa stratejik ortağın benim. Sen kalkıp da niye Türkiye'deki muhataplarından biriyle görüşmüyorsun. Burada bir yanlış anlaşılma var deyince tabii bizim açımızdan bir şey yok. Ama en ideal düzeltme bir defa Gülen'in teslim edilmesi. Biz sizin iade taleplerinizi yerine getirdik. 

KARŞI OLANLAR ÖNÜNDE POZ VERECEK

Taksim Kışlası yapıldığı zaman, onunla ilgili gösteri yapanların hepsi önünde resim çektirecek. AKM şu anda bir ucube. Çok güzel mimari çalışmalar yapıldı. Opera binası yapalım. Önünden de trafiği kaldıralım. Taksim Meydanı'nı çok daha huzurlu bir meydan haline getirebiliriz. Bölgede bir cuma mescidi yok. Bu üç eserle Taksim Meydanı'nı taçlandıralım. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...