Salalar susmasın diye darbecilere direndiler

Düzenleyen:
Salalar susmasın diye darbecilere direndiler

GÜNDEM Haberleri

Okudukları salalarla F-16 ve tank seslerini bastıran binlerce imam ve müezzin 15 Temmuz gecesinin kahramanları arasında yerlerini aldı

Damla Peker ANKARA

FETÖ’cülerin 15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişiminden sonra, 16 Temmuz Cumartesi saat 01.30’da sala, ezan, tekbir ve vatandaşların meydanlara davet edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan talimat geldi. Ankara Polatlı’da bulunan 4 cami imam-hatip ve müezzinleri, Polatlı Çarşı Camii din görevlileri odasında bulunduğu sırada Topçu ve Füze Okulu’nda Yarbay Abdülkerim Ceylan isimli subay elinde tabanca ile görevli odasına girdi. Burada bulunan görevlilere, sala ve ezana son vermeleri gerektiğini aksi takdirde tutuklayacağını söyledi. Din görevlileri, söz konusu Yarbaya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatları doğrultusunda verilen görevi yerine getirdiklerini söyledi. Bunun karşılığında Yarbay Ceylan, “Cumhurbaşkanlığı diye bir kurum kalmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedildi. Hükümet düştü. Yönetim askerin eline geçti” cevabını verdi. Çarşı Camii İmam-hatibi Ali Ayhan’ın sala verdiği sırada Yarbay Ceylan, minareye girerek mikrofonun kablolarını koparttı. Yarbay Ceylan ile din görevlileri arasında yaşanan bu konuşmaların bazıları cami hoparlörlerinden duyulduğu için meydanda toplanan vatandaşlar hemen camiye geldi. Vatandaşlar camiye girdi ve Yarbay Ceylan ile kısa süreli arbede yaşandı. Bunun üzerine Yarbay Ceylan botlarını bile camide bırakarak cami dışında bulunan 50 asker ile birlikte kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Ardından hasar gören mikrofonlar tamir edilerek sabah ezanına kadar sala sesleri minarelerden yükseldi. Tutuklanan Yarbay Ceylan, ordudan ihraç edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...