Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakkari Valiliği'nden tuzak açıklaması

Hakkari Valiliği'nden tuzak açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Hakkari Valiliği Hakkari-Van karayolunda meydana gelen asayiş olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında," 22 Ağustos 2016 günü İl Jandarma Komutanlığına bağlı İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce Hakkâri-Van Karayolunda icra edilen Mayın/EYP arama faaliyeti esnasında Akbulut Köyü Demirli Mezrası bölgesinde Mayın/EYP tespit edilmiştir. Mayın/EYP’ nin imha edilmesi çalışması sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Gecenin karanlığından faydalanan bölücü terör örgütü mensupları olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. 
23 Ağustos 2016 günü İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce, Hakkâri-Van ve Yüksekova-Hakkâri karayolunda Mayın/EYP arama faaliyeti başlatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz İlimiz Akbulut Köyü Demirli Mezrası bölgesindeki 1 adet Mayın/EYP’ ye müdahale ettikleri sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca Mayın/EYP uzaktan kumanda ile patlatılmıştır. Meydana gelen patlama neticesinde güvenlik güçlerimizde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Meydana gelen patlamanın etkisi ile yolda hasar meydana geldiğinden dolayı yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Olay yerinde yapılan aramalarda 2 adet daha Mayın/EYP düzeneği tespit edilmiş olup, kontrollü şekilde imha edilmiştir. Patlamalardan dolayı karayolunda oluşan hasar Karayolları ekiplerince onarılarak yol araç trafiğine açılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...