Suriye'deki hedefler tam isabetle vuruluyor

Düzenleyen:
Suriye'deki hedefler tam isabetle vuruluyor

GÜNDEM Haberleri

Askeri kaynaklar, 07.50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini açıkladı.

Türkiye'nin yanı sıra ABD'nin liderliğini yaptığı uluslararası koalisyonun Cerablus harekatı, saat 04.00 sularında başladı. Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarında TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi.

TOPÇU ATIŞLARINDA 63 DAEŞ HEDEFİ VURULDU
Topçu atışı 1 saat 45 dakika sürdü. Genelkurmay kaynakları, 63 DAEŞ hedefinin 224 atışla vurulduğunu duyurdu. Suriye topraklarına giren özel birlikler arasında, kara ve deniz kuvvetlerindeki askerlerle birlikte bordo bereliler de var.

12 HEDEFTEN 11'İ TAM İSABETLE VURULDU
Askeri kaynaklar, 07.50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini açıkladı. Açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesinin harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunduğu vurgulandı.

Ayrıca, "07:50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu teyit edildi" denildi.

HAVA HAREKÂTI 22 DAKİKA SÜRDÜ
Savaş uçakları da, DAEŞ hedeflerini bombardımana tuttu. Saatler 06.08'de ilk hava harekatı gerçekleşti, takip eden 22 dakika içerisinde uçaklar iki kez daha Cerablus'u vurdu. Hava harekatına, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları katıldı. Türk savaş uçakları, Keklice ve Cerablus bölgelerinde tespit edilen hedeflere yönelik hava harekatını sürdürüyor.

Suriye topraklarındaki 12 hedeften 11'i tam isabetle vuruldu.

Geçen yıl Kasım ayında Rus savaş uçağının vurulmasının ardından Türk jetleri, Suriye üzerinde hava harekatı düzenlemiyordu.

RUSYA İLE İLİŞKİLERİN DÜZELMESİNİN ARDINDAN İLK HAVA HAREKATI
Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin ardından Türk savaş uçakları ilk kez, Suriye üzerinde hava operasyonu yaptı.

İŞ MAKİNELERİ GEÇİT AÇIYOR, TANKLAR SINIRDA BEKLİYOR
Gece saatlerinde ilk olarak iş makineleri geçitler açmaya başladı. Geçitler kara birlikleri ve zırhlı araçların Cerablus'a daha kolay girmesini sağlayacak. DAEŞ'in Cerablus çevresine hendekler kazıp mayın döşediği biliniyor. Sınırın Türkiye tarafında çok sayıda tank konuşlandırılmış durumda. Tanklar ise yoğun bombardıman baskısından kaçarken anlık olarak menzillerine giren ve görünür DAEŞ hedeflerini vuruyor.

Askeri harekat nedeniyle Gaziantep Valiliği tarafından bazı yerler Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi.

ÖSO'YA BAĞLI MUHALİFLER ÇATIŞIYOR
Suriye'de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, DAEŞ'le Cerablus'ta çatışıyor. Anadolu Ajansı'nın haberinde, "Harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor" denildi.

DAEŞ'le mücadele eden TSK'nın operasyonlarının, koalisyon güçlerinin yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağladığı belirtildi. Harekatla yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin DAEŞ'den arındırılması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...