ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

Düzenleyen:
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

GÜNDEM Haberleri

Gülen'in iade tartışması ve Türkiye'nin Cerablus'a yönelik operasyonu sürerken, Ankara ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı ağırlıyor. Biden'ı getiren uçak Esenboğa Havalimanı'na indi.

Ankara, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı ağırlamaya hazırlanıyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara Esenboğa Havalimanında indikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Güvenlik amacıyla yaklaşık 5 dakika araçta bekleyen Biden'i Meclis Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Biden ve Kahraman tokalaşarak fotoğraf çektirdi. Makama doğru yürüyen Joe Biden'in elini İsmail Kahraman'ın omuzuna attığı görüldü. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı TBMM'de Biden ve Kahraman basına kapalı görüşmeye başladı. Görüşme sonrasında Biden ve beraberimdekilerin 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM'de incelemelerde bulunacağı bildirildi. Joe Biden daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek. 

Türkiye, Gülen'in iadesi konusunda ABD’ye 85 koli dosya gönderdi. Ayrıca, ABD'den Gülen için acil tutuklama ve iade talebinde bulunuldu. Bu talepler, devletin zirvesi tarafından da Joe Biden'a iletilecek.

BİDEN YOLDAYKEN, TSK CERABLUS'A OPERASYON BAŞLATTI
Bu ziyaret özellikle Cerablus Harekatıyla büyük önem kazanmış oldu.

FETÖ'nün iade edilmesi ile ilgili adım atmayan ABD, bugün yapılan operasyonların hemen ardından görüşmeye geliyor. DAEŞ hedefleri vurulurken ABD destekli PYD'nin koridor açmasının ve faaliyete geçmesinin önüne geçildi. Bu yüzden Biden'in ziyaretinde darbe girişimi ve Gülen'in iadesi dışında Cerablus Harekatının da gündemde olması bekleniyor.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

SURİYE OPERASYONLARINI GÖRÜŞECEK
Sempati toplama hamlesi olarak yorumlanan bu ziyarette, öncelikli olarak Suriye'ye yapılan operasyonlar ve Fethullah Gülen'in iadesi görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan görüşmenin arka planında Türkiye ile Rusya arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma da gündeme gelecek.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

TWİTTER'DAN MESAJ GÖNDERMİŞTİ

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, Türkiye'ye gelmeden önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası Türk halkıyla dayanışmayı vurgulamak için Türkiye'yi ziyaret edeceğini vurgulamıştı.

Gaziantep'teki saldırıyı vahşi olarak niteleyen Biden, "Türk dostlarımızın yanındayız" demişti. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

Biden mesajında şunları yazdı: "Bir düğüne yapılan barbarca saldırıda 29'u çocuk 50 kişi öldü. 66 kişi yaralandı. Türk müttefikimizin yanındayız. Bu hafta, trajik saldırılar ve darbe girişimi sonrasında Amerika'nın Türk halkıyla dayanışmasının altını çizmek için Ankara'ya gidiyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...