Suikasta 300 metre

Düzenleyen:
Suikasta 300 metre

GÜNDEM Haberleri

Liderlere suikast yapılacağı ihbarının ardından Kılıçdaroğlu’nun konvoyu PKK saldırısına uğradı. Roketli saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 astsubay yaralandı

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin başarısız olmasından sonra siyasi liderlere yönelik suikast yapılacağı yönünde bilgi alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir badire atlattı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, dün Kars ziyaretinden sonra Artvin’in Şavşat ilçesindeki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç ilçesine doğru hareket etti. Konvoy Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekât polisleri tarafından durduruldu. CHP liderinin 300 metre önünden giden öncü tim, ormanlık alana gizlenen roketli teröristleri fark etti. Yerlerinin belirlendiğini gören PKK’lı teröristler, güvenlik güçlerini kurşun yağmuruna tuttu. Bu sırada saatler 14.00’ü gösteriyordu. 
BAŞINDAN VURDULAR
Roket de kullanan hainlerin açtığı ilk ateşte konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan 2 astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Başından vurulan er Fatih Çaybaşı hastanede şehit düştü Olay yerinde bir süre daha devam eden çatışma süresince korumalar, Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı. Konvoy çatışmanın bitmesini beklerken Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat’a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik tedbirleri altında Karayolları 102. Şubesine getirilen CHP lideri, TV kanallarına bağlanarak, “Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Güvenlik güçleri süratle tedbirlerini aldı ve bizi o alandan çıkardı. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz” dedi. Kılıçdaroğlu, bir süre burada durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla Şavşat’a döndü ve kaymakamlık binasına geçti. Burada bazı vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’na “geçmiş olsun” dileklerini iletti.
PKK’NIN HEDEFİ KARADENİZ
Bu arada İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Kemal Kılıçdaroğlu’yla telefonda görüşerek durum değerlendirmesi yaptı. Görüşme sonrası konuşan Âlâ, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun durumu gayet iyi. Olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirdik. Kendisi metanetli. Bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için tedbirler alınmıştı. Emniyet müdürümüz de konvoydaydı. Bölgeye helikopter gönderdik” dedi. PKK terör örgütünün Karadeniz’e açılma niyeti olduğunu belirten Âlâ, “Geçenlerde Ordu Gölköy’de bir terörist öldürüldü. İnşallah bu saldırıyı yapan alçaklar da etkisiz hale getirilecek. Sayın Genel Başkana bu olay karşısında tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Bütün tedbirleri alıyoruz. Arzu ediyoruz ki terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartalım. Topyekûn hareket ederek bu meselelerin üstesinden geliriz” diye konuştu. Olay öncesi bölgede PKK’ya yönelik operasyon yapıldığını bildiren Âlâ, “Hedef CHP mi?” sorusu üzerine de, “Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yapılmıştır bu. Biz bunu hepimize yönelik olarak ele alırız. Teröristin asıl hedefinin ne olduğunun ne önemi var? Teröristler konvoyun öncü aracına saldırıyor, yeterince açık bir durum”  diye konuştu. Saldırıda jandarma aracı dışında başka bir aracın isabet almadığı kaydedildi. 

“MİLLETE CANIM FEDA”

Roketle vurulmak istenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Allah’ın verdiği bir can var, 
o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Ben programıma aynen devam edeceğim” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...