Güney'de operasyon, Kuzey'de dev açılış

Düzenleyen:
Güney'de operasyon, Kuzey'de dev açılış

GÜNDEM Haberleri

Yavuz Sultan Selim’in Mercidabık Zaferi’nin yıl dönümünde Fırat Kalkanı operasyonu için düğmeye basılmıştı. Bu operasyondan 2 gün sonrasında da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı yapılacak. Türkiye bu iki adımla birlikte dünyaya iki önemli mesaj veriyor.

Buket Güven ANKARA
Türkiye, Yavuz Sultan Selim’in Mercidabık Zaferi’nin yıl dönümünde Fırat Kalkanı operasyonu için düğmeye bastı ve bu operasyonun 2 gün sonrasında da Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılacak. Bu iki adımla birlikte dünyaya ‘TSK’nın yıprandığı iddialarına karşılık biz sınır ötesi bir operasyonu başarıyla yaptık’ ve ‘Dünyanın en büyük köprülerinden birini hizmete açıyoruz’ mesajları verilecek. Ağustos ayındaki gelişmeler Türk tarihinde önemli bir yer tutuyor. Türkiye de 24 Ağustos’ta Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus’a yönelik sınır ötesi bir operasyon gerçekleştirdi. 24 Ağustos aynı zamanda Yavuz Sultan Selim’in Suriye, Lübnan ve Filistin toprakları Osmanlı hâkimiyetine geçtiği Mercidabık zaferinin de 500’üncü yıl dönümüydü. Aynı Türkiye bu operasyonun iki gün sonrasında da İstanbul’daki üçüncü köprü olacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hizmete açacak.
ENLERİN KÖPRÜSÜ 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü yaklaşık 4.5 milyar dolara mal olacak. 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun ve 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak.

İŞTE AĞUSTOS ZAFERLERİ

26 Ağustos 1071     Malazgirt Zaferi
11 Ağustos 1473     Otlukbeli Zaferi
23 Ağustos 1514     Çaldıran Zaferi
24 Ağustos1516     Mercidabık Zaferi
29 Ağustos 1521     Belgrad’ın Fethi
29 Ağustos 1526     Mohaç Zaferi
1 Ağustos 1571     Kıbrıs’ın Fethi
5 Ağustos 1919     Erzurum Kongresi
23 Ağustos 1921     Sakarya Savaşı’nın başlaması
26-30 Ağustos 1922     Büyük Taarruz

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...