Kirli ittifak deşifre oldu

Düzenleyen:
Kirli ittifak deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri

DAEŞ, Tel Abyad’ı almak için bir hafta çatıştı, bir mermi bile sıkmadan YPG’ye teslim edip onlara koridor açmaya kalktı.

Dünyaya DAEŞ’e karşı savaştığı yönünde propaganda yapan terör örgütü YPG’nin gerçek yüzü Fırat Kalkan’ı operasyonuyla deşifre oldu. Türkiye, DAEŞ’e karşı mücadele ederken bundan tek memnun olmayan tarafın PYD/YPG olması dikkat çekti. Özellikle Suriye’nin eli kanlı diktatörü Esad’ın neredeyse Nazi Almanya’sının “Gestapo’su” gibi işleyen “el-muhaberat” istihbarat teşkilatının emrinde birçok farklı terör eylemi bazen DAEŞ’li, bazen PKK’lı ve bazen de YPG’li teröristlere yaptırıyor. Bu terör örgütleri çoğu kez Suriye’nin emrinde taşeron olarak eylemler düzenliyor.
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, YPG ve DAEŞ’in birbiriyle düşman gibi görünen ancak aynı amaca hizmet eden iki terör örgütü olduğunu söyledi.
Her iki örgütün dost olduklarını saklamak için arada bir çatıştığına dikkati çeken Ayhan, “Ancak bizleri buna inandıramazlar. PKK’nın da Suriye’deki uzantısı YPG’nin ve DAEŞ’in de aynı saflarda savaştığını biliyoruz ve görüyoruz. Türkiye’de nerede patlama oluyorsa altından YPG, PKK ve DAEŞ’in çıktığını görüyoruz. Bu bile onların beraber olduklarını anlatmaya yetiyor” değerlendirmelerinde bulundu.
Ayhan, sınır bölgesinde bulunduklarından bunların birlikte olduklarını bildiklerini dile getirerek, “Tel Abyad’ı çatışmadan YPG’ye teslim eden DAEŞ arada gelip yalandan saldırıyordu. DAEŞ sözde geri almak istediği ilçeyi çatışmadan ve kan dökmeden YPG’ye verdi” diye konuştu.
Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede ise Suriye’de DAEŞ ile YPG’nin ortak hareket ettiğini belirtti.
DAEŞ’in çatışarak aldığı toprakları daha sonra YPG’ye bıraktığını vurgulayan Dede, “Bunun en somut örneğini Tel Abyad’ta gördük. DAEŞ, Tel Abyad’ı bizimle bir hafta çatıştıktan sonra elimizden aldı. Daha sonra da bir mermi bile sıkmadan YPG’ye teslim etti” ifadelerini kullandı.
Tel Abyad’ın kolay şekilde el değiştirmesinin her iki terör örgütünün ortaklığına en büyük kanıt olduğuna işaret eden Dede, yine aynı örgütlerin birlikte hareket ederek Beşar Esad rejiminin ömrünü uzattığını savundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...