Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Cizre ilçesi polis kontrol noktasına, bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlama sonrası çıkan yangına ve yaralılara müdahale ediliyor. Yapılan son açıklamaya göre şehit sayısı 11'e yükseldi, 78 kişi de yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu gelen son rakama göre şehit sayısı 11'e yaralı sayısı ise 78'e yükseldi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.

Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

ACI BİLANÇO AÇIKLANDI

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yakın bir noktada bulunan polis kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda şehit sayısı 11'e ulaşırken, 4'ü ağır 78 kişi ise yaralandı. Saldırıda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterlerle Cizre Devlet Hastanesi ile çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Patlamada Cizre ilçesinde de bir çok evde hasar oluştu. Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 
Ambulanslar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk tedavileri yapılan yaralılardan bazıları helikopterlerle çevre il ve ilçelere kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 4 polis memuru askeri helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı helikopter pistine indirilen yaralılar, pistte bekleyen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 
Bölgede geniş kapsamlı operasyonların devam ettiği bildirildi. 

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ
Bu arada RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

Yasak kararında şunlar kaydedildi:
- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,
- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

Cizre'de polis noktasında patlama


SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.
Açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi. 
Ayrıca, uçak ambulansın hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.
 

AKDAĞ: 70'İN ÜZERİNDE YARALI VAR, 4'ÜNÜN DURUMU AĞIR
Saldırıya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var gerekli açıklama yapılacak. Son 1 ay içerisinde yoğun terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu bir yandan DAEŞ'in diğer yandan PKK'nın saldırıları oldu'' dedi.

ÇEVİK KUVVET BİNASINDA BÜYÜK HASAR

Bombalı araçla yapılan saldırıda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

ÇEVREDEKİ EVLERİN CAMLARI PATLADI

Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi. Patlamanın şiddeti ile birçok yerde ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

AMBULANSLAR BÖLGEDE

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi. 
Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. 

Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"  

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum. Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.
Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.
Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

Emniyet müdürlüğü binasının yakınında polislerin konaklama ihtiyacını karşılamak için konteynerlerin olduğu ve bunların da zarar gördüğü gelen bilgiler arasında.

Cizre patlama şehit, yaralı sayısı (SON DAKİKA CİZRE PATLAMA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...